Nemultumiti ca s-ar putea trezi cu un bloc de locuit chiar sub geamurile apartamentelor, mai multi locatari de pe strada Calea Iesilor au protestat la primarie. Oamenii au vrut sa discute cu noul primar interimar, insa Adrian Talmaci nu a iesit in fata lor. Se intampla dupa ce fostul viceprimar, Nistor Grozavu, a anulat dispozitia de sistare a lucrarilor semnata de Ruslan Codreanu.

Publicat:19.07.2019, 14:11

Dupa ce acum doua saptamani a fost reluata constructia blocului cu 11 etaje de pe strada Calea Iesilor, locatarii din preajma au iesit la protest in fata primariei.

La manifestatie au venit si angajatii unei companii de mobila, care se afla alaturi. Acestia se plang ca ar putea ramane fara locul de munca, pentru ca firma se va inchide, asa cum sapaturile s-au facut chiar pana sub gard.

Se intampla dupa ce Nistor Grozavu a anulat dispozitia de sistare a lucrarilor, emisa de Ruslan Codreanu. Fostul viceprimar nu ne-a raspuns la telefon pentru comentarii.

Totusi, seful directiei juridice din cadrul primariei spune ca nu a fost incalcata legea prin acest fapt. Oamenii au vrut sa discute cu noul primar interimar. Insa Adrian Talmaci nu i-a primit in audienta si nici nu a iesit sa stea de vorba cu protestatarii. Ne-a spus ca el nu face audienta.

Desi Agentia de Geologie si Resurse Minerale nu recomanda constructia blocurilor de locuit in acea zona, asa cum acolo exista riscul alunecarilor de teren, directorul firmei de constructie spune ca are toate actele in regula si nu incalca legea.