Noii consilieri municipali vor trebui sa decida daca majoreaza sau nu tarifele la transport public sau acopera cheltuielile din bugetul primariei. Pentru ca intreprinderile lucreaza in pierdere, iar costul unei calatorii nu este acoperit nici pe jumatate de pasageri, sefa directiei management financiar a cerut ca o decizie in acest sens sa fie luata cat mai curand.

Publicat:21.10.2019, 19:20

Daca salariile angajatilor din cadrul intreprinderilor municipale s-au majorat, tarifele la serviciile pe care le presteaza au ramas aceleasi. Regia Transport Electric si Parcul Urban de Autobuze sunt printre intreprinderele care lucreaza in pierdere. In acest context, sefa directiei management finaciar cere ajustarea tarifelor.

Eugenia CIUMAC, SEFA DIRECTIEI MANAGEMENT FINANCIAR: "Solicit astfel de decizie pentru ca sa corespunda standardelor.”

Cei 51 de consilieri vor trebuie sa decida daca cheltuielile vor fi acoperite din bugetul municipal sau majoreaza pretul biletelor.

Adrian TALMACI, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: "In unele orase calatorii sunt scutiti de plata." 

In prezent, pretul unei calatorii cu troleibuzul sau microbuzul nu acopera nici pe jumatate cheltuielile intreprinderilor, spune Talmaci.

Totodata, noul consiliu municipal a mostenit de la fostii alesi din CMC in jur de doua mii de proiecte de hotarare in privinta carora vor trebuie sa decida ceva. Asta pentru ca acestia au tot amanat un sir de sedinte sau nu au ajuns la consens.