Primaria capitalei a cheltuit aproape un milion de lei ca sa renoveze drumul si sa schimbe bordurile pe strada unde se afla casa lui Igor Dodon. Pretorul sectorului unde s-au facut reparatii sustine ca lucrarile au fost planificate din timp si nu au nicio legatura cu fapul ca locuinta presedintelui este in zona.

Publicat:03.08.2019, 19:18

Portiuni de pe strazile Vasile Coroban si Alexandru Xenopol din sectorul Buiucani au fost acoperite cu un strat nou de asfalt. Pe acelasi drum se afla casa cu trei etaje a presedintelui Igor Dodon.

“Matale sa fii in locul nu erai sa faci. O facut, drumurile sunt rele, au promis sa ne ajute.”

1500 de metri patrati au fost renovati, iar costul lucrarilor s-a ridicat la 900 de mii de lei. Banii au fost luati din bugetul municipal.

“Se putea sa se faca si incoace, aici tot oamenii traiesc.”

Asternerea asfaltului si schimbarea bordurilor au durat aproape doua saptamani. Ieri, lucrarile s-au incheiat. Pretorul sectorului Buiucani, Vadim Branzaniuc, insista ca renovarile nu au nicio legatura cu faptul ca Igor Dodon ar detine un imobil aici. La fel ne-au spus si unii vecini.

“Nu locuieste el aici, el locuieste la Condrita. Si drumul nu s-a facut pentru el, ci pentru cata lume locuieste aici.”

Nona Grosu locuieste de 10 ani in aceasta curte. In tot acest timp, spune ca locatarii au tot scris demersuri la primarie, ca sa li se acopere gropile din preajma, ne povesteste ea.

Nona GROSU, LOCATARA: “-S-a apelat sa se faca drum si tocmai acum s-a acceptat. - Poate pentru ca socialistii sunt la guvernare? - Nu stiu, eu stiu ca dumnealui nu are nicio atributie.”

Intre timp, strada Ion Creanga din sectorul Buiucani ramane in santier. Saptamana trecuta, primarul interimar, Adrian Talmaci a declarat ca, din lipsa de bani, lucrarile de reparatie vor fi stopate, iar asfaltul va fi asternut abia in 2020, desi acest lucru urma sa se intample toamna aceasta.