Ruslan Codreanu a fost demis astazi din functia de primar interimar al capitalei cu votul comun al PSRM si PL. Decizia a fost luata la sedinta Consiliului Municipal care s-a desfasurat cu scandal. Si viceprimarul Nistor Grozavu a ramas fara fotoliu. Acum nu este foarte clar cine va fi in locul lui Codreanu pana la alegerile locale.

Publicat:04.07.2019, 16:49

Intruniti pentru prima data dupa alegerile parlamentare din februarie, consilierii municipali au demis astazi conducerea primariei. Initiativa a venit din partea liberalilor, care impreuna cu socialistii, au elaborat un proiect in acest sens. 

Singurul consilier democrat din CMC, dar si reprezentantii PPEM i-au acuzat pe liberali si socialisti ca au facut si la nivel local o alianta in urma careia orasul va avea de suferit. 

Dupa mai multe certuri si neintelegeri, Ruslan Codreanu si Nistor Grozavu au fost demisi cu 36 de voturi. Socialistii, liberalii, reprezentantul Partidului Nostru si cativa independenti au ridicat mana. 

Conform legii, atributiile lui Codreanu ar urma sa fie preluate secretarul CMC, Adrian Talmaci, iar in functia acestuia va ajunge sefa administratiei publice locale. Talmaci nu a parut incantat de asta, mentionand ca situatia ar putea duce la blocajul activitatii primariei.

Oricum, a ramas neclar cine va conduce orasul in urmatoarele trei luni, pana la alegerile locale.

La cateva ore dupa votul din consiliu, Ruslan Codreanu a organizat un briefing de presa ca sa-si anunte public demisia. Acesta spune ca a fost acuzat pe nedrept.

Ruslan CODREANU, PRIMAR INTERIMAR DEMIS: “Imi dau demisia.”

Iar Nistor Grozavu, care a fost viceprimar al capitalei timp de 12 ani, spune ca se bucura ca in sfarsit pleaca si ca va reveni la activitatea sa de arhitect si profesor.

Nistor GROZAVU, VICEPRIMAR DEMIS: “Aici e un cuib de vespi.”

Ruslan Codreanu a asigurat functia de primar interimar incepand din luna mai a anului trecut, dupa ce Silvia Radu a intrat in campania electorala pentru alegerile locale. Ulterior, tot el a semnat o dispozitie prin care s-a numit in aceasta functie, dupa ce instantele de judecata nu l-au recunoscut pe Andrei Nastase drept primar. Anterior, Codreanu a fost consilier municipal din partea PPEM.