S-au deghizat in politisti, au intrat in casa unor oameni din Soldanesti si sub pretextul efectuarii perchezitiilor au vrut sa afle locul unde acestia isi pastreza banii. Au cerut gazdelor 5 mii de euro, iar pentru ca acestia nu au avut de unde sa le dea, i-au legat si i-au batut, furind toti banii pe care-i aveau. Un locuitor al raionului Floresti a fost condamnat, recent, la 9 ani si 6 luni inchisoare, iar altul urmeaza sa-si afle pedeapsa curansd. Ceilalti camarazi ai lor sunt in cautare internationala.

Publicat:13.08.2019, 09:54

Totul s-a intamplat in toamna anului 2017. Potrivit procurorilor, 5 indivizi deghizati in politisti, inarmati si cu cagule pe cap, au intrat in casa unor oameni din Soldanesti prezentindu-se drept reprezentanti ai „politiei antidrog”.

Ulterior, sub pretextul efectuarii „perchezitiilor” acestia au scotocit prin locuinta pentru a afla locul pastrarii banilor. Indivizii le-au cerut gazdelor 5 mii de euro.

La refuzul victimelor, agresorii l-au legat pe proprietar si i-au aplicat mai multe lovituri cu mainile, picioarele si un ciocan, dupa care au sustras din casa acetuia toti banii pe care i-au gasit, in suma totala de 48 mii lei.

In rezultatul maltratarilor, proprietarul casei s-a ales cu multiple leziuni si traumatisme.

Fiind retinut si audiat de procurori, inculpatul, in varsta de 30 de ani, si-a recunoscut vina, incheind acord de recunoastere a vinovatiei.

In curand, un alt complice urmeaza sa-si afle pedeapsa, dosarul in privinta lui fiind pe rol in instantei de judecata.

Materialele in privinta celorlalti trei complici au fost disjunse intr-o procedura separata, acestia fiind anuntati in cautare internationala.

Sentinta este cu drept de atac in conditiile legii.