A fost scandal intr-o curte din sectorul Rascani. Mai multi locatari au blocat un drum si s-au aranjat in fata mai multor excavatoare, aduse la constructia unui bloc de locuit. Oamenii se plang ca lucrarile au loc ilegal. Responsabilii de la pretura din sector sustin ca vor cauta o solutie.

Publicat:11.06.2019, 21:53

La primele ore ale diminetii, pe strada Nicolae Dimo, au fost aduse mai multe excavatoare pe terenul unde urmeaza sa inceapa lucrarile. Imediat, oamenii au iesit in strada. 

“ - Noi ne-am aranjat in fata, iar tehnica mergea peste noi fara sa opreasca. Excavatorul mergea peste noi. Evident ca faceam cate un pas in urma. “

La fata locului a intervenit politia, pentru a linisti spiritele. Ulterior, au aparut mai multi agenti ai unei firme particulare de paza, care au inconjurat terenul. 

Oamenii sustin ca blocul ar urma sa fie ridicat ilegal. 

“ - Problema este ca aici este o constructie ilegala. Acum, au loc procese de judecata, iar ei si-au adus o multime de masini. “ 

“ - Ieri, a fost decizia judecatii de a anula licenta. Azi dimineata, la opt si jumatate, au inceput sa aduca tehnica ca sa sape.”

Locatarii sunt ingrijorati ca lucrarile ar putea afecta blocurile din apropiere. 

“ Aici sunt ape subterane daca o sa inceapa sapaturile toata apa o sa vina in subsolurile noastre, la primul cutremur totul o sa se prabuseasca.”

Nu am reusit sa aflam cine sunt responsabili de lucrarile de constructie, ca sa vorbim cu ei. Intre timp, pretorul sectorului Rascani, Nicolae Balaur, ne-a spus ca in curand primaria urmeaza sa ia o decizie privind ridicarea blocului.  

Nicolae BALAUR, PRETOR SECTORUL RASCANI: “ Ieri printr-o hotarare de judecata s-a anulat licenta de constructie. Azi am fost si eu la fata locului, acolo sa decis ca sa vina juristul companiei si juristul oamenilor care se impotrivesc au mers la primarie pentru a decide cum merg lucrurile mai departe.”