Mihail Harabagiu, seful IGSU a spus ca peste 10 minute dupa ce au fost evacuate locatarii, o parte a blocului s-a prabusit. Acesta urmeaza sa fie demolat.

Publicat:20.06.2019, 11:42

Am fost informati de Agentia Servicii Tehnice de la Ocnita, in jurul mesei. Am trimis angajatii IGSU in comun cei de la Servicii tehnice. Casa este avariata. Imediat am inceput evacuarea persoanelor din blocul in care o parte din el s-a prabusit, dar si din casa de alaturi. Practic, peste 10 minute dupa evacuare s-a prabusit blocul.

Toate circumstantele din ce cauza s-a prabusit, daca se face cineva vinovat, urmeza sa raspunda cei de la procuratura generala, politia si comisie. Am stabilit ca cetatenii pot sa intre in apartamentul de alaturi, dar controlul si sub vizorul nostru. Iar in blocul avariat acceul este interzis. Salvatorii evacueaza deblocarea cailor de acces pentru a instala scara si a elimana.

Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV: "Este un pericol ca sa se prabuseasca?"

Mihail HARABAGIU, SEFUL IGSU: "Este pericol ca asta asta avariata sa se prabuseasca. In subsol este un dezastru cu toate incalcarile din constructii".

Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV: "Apa era in subsol?"

Mihail HARABAGIU, SEFUL IGSU: "Noi n-am vazut apa in subsol".

Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV: "Presedintele Igor Dodon a spus ca un perete la subsol a fost stricat. Care este situatia?"

Mihail HARABAGIU, SEFUL IGSU: "Peretele este construit cu incalcari, urmeaza sa se expuna specialistii. Am invitat reprezentantii locatarilor, al politiei. Vor intra in apartament de la etajul 9 sa aprecieze care locuiesc la etajul 9,8, 7. Si vor fi insotiti de un salvator si un politist, urmeaza sa se convinga ca anume intra cel care traieste, sa-si i-a lucrurile, documentele pentru existenta. Salvatorii vor asigura securitatea cetatenilor. Vizual, cea de alaturi este neavariata. La moment, pregatim platforma pentru a aplica macaraua si tehnica grea. Dupa asta eliminarea pericolului care este. Sunt trei plite care se atarna si ele sunt cel mai mare pericol. Va fi demolat blocul si am sa particip personal la inspectare cu colegii de la inspectia de constructii. Va dura mult".