Vladimir Voronin s-a oferit drept garant pentru eliberarea activistului care l-a lovit pe democratul Sergiu Sarbu. Astazi liderul PCRM a venit la prima sedinta de judecata in dosarul conflictului dintre cei doi, ambii fosti comunisti, si spune ca a fost martor la incident. Instanta a decis, totusi, ca Pavel Grigorciuc ramane in arest.

Publicat:15.05.2019, 19:43

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: „Eu demult nu ma tem de nimic, vom raspunde impreuna cu Grigorciuc. Grigorciuc a fost membru al partidului, dar el e o persoana cu caracter aprins.”

Fost presedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a venit astazi la judecatorie si a asteptat ca sedinta sa inceapa. Acesta spune ca a decis sa se implice pentru ca a fost martor la incidentul dintre Sarbu si Grigorciuc. 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: „Ceea ce s-a petrecut intre Grigorciuc si Sarbu este o incalcare administrativa si se pedepseste cu amenda, nicidecum penal cu luni de zile la puscarie. Eu nu pot sa inteleg cum poate sa aiba Sarbu comotie cerebrala, daca el nu are creier.”

Voronin a mai spus ca Sarbu ar fi cel care a pornit conflictul.

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: „Sarbu l-a injurat pe Grigorciuc, el a fost initiatorul, eu nu am auzit cuvintele concret, dar Sarbu l-a trimis. Noi toti eram acolo in invalmaseala ceea.”

S-a oferit drept garant pentru eliberarea activistului si fosta deputata PCRM, Elena Bodnarenco.

Elena BODNARENCO, MEMBRU PCRM: „Eu am spus ca contez pe justitia moldoveneasca ca va lua o decizie corecta, luand in consideratie incalcarea care s-a comis din partea lui Grigorciuc. Din pacate, asta nu s-a imtamplat.”

Fiind incatusat si escortat de 5 politisti, Grigorciuc i-a multumit lui Vladimir Voronin pentru sustinere.

„Eu sunt foarte bucuros ca Vladimir Nicolaevici este garantul meu. Cred ca este un gest din partea lui, deoarece pe mine ma tin ilegal, imi incalca drepturile. Eu astept o decizie corecta a instantei, astept sa fiu eliberat.”

Totusi, Judecatoria Chisinau cu sediul la Buiucani a respins solicitarea avocatilor de a-l elibera pe Grigorciuc. Aparatorul activistului sustine ca clientul lui trebuie sa fie pedepsit cu amenda si nicidecum cu puscarie.

Eduard RUDENCO, AVOCAT: „Sergiu Sarbu se socoate mare jurist, eu o sa-l intreb daca el considera ca ceea ce a fost intre el si Grigorciuc trebuie calificata ca raspundere penala.”

Pavel Grigorciuc a fost arestat la sfarsitul lunii martie, iar de atunci se afla in izolator. El este acuzat de huliganism si risca pana la 5 ani de inchisoare, pentru ca l-a lovit peste fata pe Sergiu Sarbu, dupa prima sedinta a Parlamentului. In apararea sa, Grigorciuc spune ca democratul l-a insultat.