Olanda a devenit marea castigatoare la Eurovision. Duncan Laurence i-a cucerit pe europeni si a luat numarul maxim de voturi. Pentru cei mai multi victoria lui nu a fost o surpriza, asa cum artistul a fost favoritul caselor de pariuri, in ultimele saptamani. Pe locul doi s-a clasat Italia, iar bronzul a fost luat de Rusia.

Publicat:19.05.2019, 18:36

Duncan Laurence este principala voce a acestui an la Eurovision. Tanarul, de 25 de ani, a reusit sa obtina cele mai multe voturi din partea spectatorilor si a juratilor si a dus victoria in Olanda. “Arcade”, asa se numeste piesa, ce i-a sensibilizat pe europeni.

Duncan este pasionat de pian si canta de cand se tine minte. A facut studii in domeniul muzicii si anterior a participat la diverse concursuri. Aseara, a devenit cunoscut in toata Europa si nu doar. Marele titlu i-a fost inmanat de castigatoarea din 2018. 

Duncan LAURENCE, CASTIGATOR LA EUROVISION: “ – Asta inseamna sa ai visuri mari. Asta inseamna cand muzica e pe primul loc. Multumesc! “ 

Olanda castiga la Eurovision pentru a 5-a oara. Traditional, competitia s-a incheiat cu o conferinta de presa, iar Duncan, dupa ce a fost aplaudat indelung, a raspuns la intrebarile jurnalistilor.

Duncan LAURENCE, CASTIGATOR LA EUROVISION: “ – Sunt mai mult decat un artist. Sunt o persoana, sunt om, sunt bisexual, sunt muzician. Sunt mandru ca am primit sansa sa arat cine sunt eu. “ 

Cu o diferenta de 27 de puncte fata de Olanda, Italia a luat locul doi. Si piesa lui Mahmood a fost apreciata de spectatori.

Iar Rusia, reprezentata de Serghei Lazarev, a luat bronzul. 

In top 10 au intrat Elvetia, Norvegia, Suedia, Azerbaidjan, Macedonia de Nord, Australia si Islanda. 

Israelul s-a remarcat in acest an pentru organizarea intregului show cu diverse proiectii si efecte de lumini, avand un buget de aproximativ 30 de milioane de euro. Un moment asteptat de multa lume a fost aparitia Madonnei. 

Evolutia vedetei de talie mondiala a starnit controverse. In timp ce artista canta, pe hainele a doi dansatori aflati cu ea pe scena puteau fi observate drapelele Israelului si Palestinei. Cei doi s-au tinut de mana, un gest menit sa transmita ca Israelul si Plestina pot coopera. 

In acest an, Eurovision se afla la cea de-a 64 editie. Moldova, reprezentata de Anna Odobescu, nu a ajuns pana in finala competitiei. Cel mai bun rezultat a fost inregistrat pentru tara noastra de SunStroke Project, cand in 2017 formatia a luat locul 3.