Programul Erasmus+ al Uniunii Europene a reunit astazi, pe 13 aprilie studenții a 6 universitați - UTM, USM, ASEM, USMF, USC, USB participante in cadrul proiectului pilot „Introducerea in R. Moldova a metodelor de invațare bazate pe probleme: Sporirea competitivitații și angajabilitații studenților.

Publicat:15.04.2019, 16:18

Romeo ȚURCAN, conferițiar la Universitatea Aalborg, coordonatorul proiectului Erasmus+ PBLMD: "In cadrul acestor proiecte a fost abordate acele 17 obiective de stonabilitatea națiunilor unite. Fiecare echipa a avut un set de obiective care in baza acestor obiective trebuiau sa identifice o problema. Este un proiect finanțat de uniunea europeana. Finalizam proiectul in octombrie 2019. Scopul proiectului este de a implimenta metode noi de predare-invațare."

Rodica VERBENIUC, director general Agenția de Investiții a Republicii Moldova, jurat: "Unul din criteriile de creare a acestui concurs este formarea echipelor interdisciplinare și interregionale. Baieții au venit din diverse regiuni din Moldova reprezentand și diferite facultați. Acest lucru a oferit aceasta posibilitate de a avea și o abordare multidimensionala."

Pentru participare in proiect au fost selectați, pe baza de concurs, studenți din anul II, antrenați in studii bazate pe predarea și invațarea centrata pe student Problem Based Learning, precum și in formarea PBL.

Catalin LUPAȘCU, student: "A fost oportunitate pentru noi de a participa intr-un nou mod de a invața, nu doar metoda clasica care o avem la universitate. Rezultatul a fost unul foarte productiv."

Proiectul care a luat cel mai mare punctaj in cadrul acestui concurs a studiat problema impactului incluziunii sociale a persoanelor de varsta 60+ in dezvoltarea instituțiilor publice.

Ina BOTNARU, studenta: "Eforturile echipei noastre au avut totuși radacini puternice și au dat roade foarte bune. Suntem mulțumiți ca am ramas cu un bagaj de cunoștințe foarte puternic. Anume experiența pe care noi am primit-o."

Proiectul PBLMD este implementat cu sprijinul programului Erasmus+ al Uniunii Europene. 

*Acest articol este un produs comercial.