Accident feroviar grav in gara din Galati, Romania. Potrivit primelor informatii, o locomotiva ar fi intrat cu viteza intr-un vagon de calatori pe care urma sa il tracteze. Patru oameni au fost raniti. 0 seconds of 5 minutes, 22 secondsVolume 90%, scrie digi24.ro

Publicat:25.03.2023, 21:27

ACTUALIZARE 21.18 Mecanicul locomotivei are 50 de ani si o vechime in conducerea trenurilor de calatori de peste 15 ani, a transmis CFR Calatori. 

ACTUALIZARE 20.52 CFR Calatori a transmis un comunicat in care isi cere scuze pentru incident, precizand ca intre cele patru persoane ranite se afla mecanicul, conductorul si seful de tren. A patra persoana ranita e o pasagera. „CFR Calatori informeaza ca in aceasta seara, in statia Galati, la cuplarea locomotivei la garnitura pentru formarea trenului Regio 7576 in relatia Galati – Marasesti a fost tamponat primul vagon.

Din primele informatii, in urma impactului, au fost ranite patru persoane: mecanicul, conductorul, seful de tren si un calator. Au fost solicitate serviciul de Ambulanta, ranitii fiind preluati de echipajele medicale pentru acordarea de ingrijiri de specialitate. Totodata au fost avariate locomotiva si vagonul. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflata la fata locului. CFR Calatori cere scuze pasagerilor pentru neplacerile create de acest incident”, a transmis CFR. 

ACTUALIZARE 20.49 Laurentiu Dumitru, director AGIFER: „La 19.15, cand trebuia ca o locomotiva sa se lege la vagoanele din gara din Galati, a tamponat-o violent si exista, pe langa urmarile la locomotiva si vagoane, patru oameni raniti. Nu stim cu exactitate starea lor”.

ACTUALIZARE 20.45 Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, solicita verificari si masuri rapide din partea CFR Calatori, in urma accidentului produs in aceasta seara in Gara Galati. "Am cerut celor de la CFR Calatori sa acorde sprijin echipajelor ISU care intervin si acorda celor raniti. In plus, am solicitat companiei sa comunice rapid informatiile relevante opiniei publice. Urmeaza o ancheta privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Calatori sa prezinte urgent explicatii si sa vina cu solutii pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete", a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

ACTUALIZARE 20.40 Accidentul feroviar din gara Galati s-ar fi produs din cauza unei defectiuni tehnice, a declarat liderul de sindicat CFR, Rodrigo Maxim, la Digi24. „Era un mecanic cu experienta, dar locomotiva nu l-a mai ascultat. El trebuia sa se cupleze la tren. Mergea cu viteza mai mica, insa trenul n-a mai ascultat comanda mecanica. Este o problema tehnica. Locomotiva a avut probleme. Graduatorul s-a defectat si n-a mai ascultat comenzile. Creste treptele si da viteza. Ca acceleratia la masina. Multe locomotive au probleme”, a declarat Rodrigo Maxim.

ACTUALIZARE 20.35 La manevra de cuplare, din cauza vitezei mari, locomotiva a intrat in garnitura. Locomotiva trebuia sa intre cu viteza de maximum 10 kilometri la ora, dar a avut cel putin 30 de kilometri pe ora. Mecanicul va fi audiat. Am inteles ca avea timpii de odihna, era un mecanic experimentat”, a declarat la Digi24 Traian Preoteasa, director CFR Calatori. Potrivit acestuia, patru persoane au fost ranite. O persoana care a intrat in stop cardio-respirator a fost resuscitata de medicii sositi la fata locului. O femeie a facut un atac de panica puternic.

ACTUALIZARE 20.25 „La data de 25 martie 2023, in jurul orei 19:19, la Gara CFR Galati a avut loc un accident feroviar, dupa ce la o locomotiva s-ar fi defectat sistemul de franare si a lovit un vagon de calatori, la trenul care se forma cu destinatia Galati – Buzau. Sunt 4 persoane ranite, dintre acestea doi calatori, o femeie care a intrat in stop cardio respirator si un barbat care a ramas incarcerat, precum si seful de tren si mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galati si politistii din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Galati”, transmite Inspectoratul de Politie Judetean Galati. Zona unde s-a produs accidentul este izolata. Atat locomotiva, dar mai ales vagonul lovit sunt puternic avariate.

STIREA INITIALA 

Un accident grav a avut loc sambata seara in gara din Galati. Locomotiva trebuia sa se cupleze cu restul vagoanelor si porneasca la drum, moment in care locomotiva s-a ciocnit cu putere de restul garniturii.  

Din primele informatii, patru persoane au fost ranite. Seful de tren si conductorul au ajuns la spital. Echipele de interventie se afla la fata locului.