Presedintele Joe Biden a spus ca se simte bine dupa ce s-a impiedicat si a cazut la un eveniment in statul Colorado, joi. Liderul de la Casa Alba a facut chiar o gluma pe propria seama, spunand ca a fost „subminat”, un joc de cuvinte folosind „sandbag” (sac de nisip) si expresia „to be sandbagged” (a fi tratat nedrept, subminat sau fortat la o actiune), transmite digi24.ro

Ultimul update: 02.06.2023, 11:08 Publicat:02.06.2023, 11:06

Biden, in varsta de 80 de ani, s-a impiedicat de un sac de nisip in timpul unei ceremonii de inmanare de diploma la academia aviatiei americane din Colorado. El a fost ajutat sa se ridice de membrii Secret Service si a parut ca nu este ranit dupa aceasta cazatura. 

Timp de o ora si jumatate, el a strans mainile cadetilor si le-a inmanat diplomele. 

Ulterior, a fost vazut mergand inapoi spre locul sau fara ajutor si alergand usor catre masina dupa incheierea ceremoniei. 

„Am fost subminat!”, a glumit presedintele american in fata reporterilor veniti la Casa Alba in acea seara. 

„Era doar un sac de nisip pe scena in timp ce presedintele dadea mana cu cadetii. Presedintele e bine”, a precizat si directorul pentru comunicare de la Casa Alba, Ben LaBolt. 

Purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Karine Jean-Pierre a spus ca presedintele s-a urcat un avion „cu un zambet pana la urechi”, desi unul dintre reporteri a facut precizarea ca Biden nu a mai raspuns la intrebari inainte de plecare. 

Cum au comentat republicanii Trump si DeSantis 

Fostul presedinte Donald Trump, principalul contracandidat al lui Biden si in 2024, a reactionat la incident in timpul unui eveniment de campanie in statul Iowa, spunand ca „toata treaba a fost nebuneasca”. 

„Sper ca nu a fost ranit. Nu e prea inspirational”, a spus fostul presedinte SUA. Trump insusi are 76 de ani si il ataca deseori pe rivalul sau pe subiectul varstei sale inaintate, astfel ca reactia lui ceva mai intelegatoare, de aceasta data, este surprinzatoare. 

„Trebuie sa ai grija – nu vrei sa ti se intample asa ceva. Chiar si daca trebuie sa mergi pe varfuri pe rampa”, a spus Trump, referindu-se cel mai probabil, la un moment din propria presedintie cand a fost vazut mergand incet la iesirea de pe o scena in 2020, iar acest lucru a provocat multe reactii in presa americana. 

Si guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a profitat de ocazie si a rectionat. DeSantis este principalul rival al lui Trump pentru nominalizarea republicanilor in alegerile din 2024. 

„Speram si ii dorim lui Joe Biden o recuperare rapida la orice rana ar fi suferit. De asemenea, dorim si Statelor Unite o recuperare rapida la toate problemele pe care le sufera din cauza lui Joe Biden si politicilor lui”, a transmis DeSantis.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.