Presedintele rus Vladimir Putin este responsabil de moartea opozantului Aleksei Navalnii in inchisoare, a declarat vineri presedintele american Joe Biden, potrivit digi24.ro.

Publicat:16.02.2024, 20:51

Potrivit liderului de la Casa Alba, nu exista motive sa se creada ca relatarile privind moartea lui Navalnii nu sunt adevarate. 

Biden a mai spus ca nu este surprins de anuntul privind decesul opozantului rus, precizand insa ca este „scandalizat”. 

Presedintele SUA a adaugat ca acesta este momentul pentru o „mai mare unitate” intre aliatii NATO pentru a se opune lui Vladimir Putin, in ciuda „incercarilor disperate ale presedintelui rus de a elimina orice opozitie”. 

De asemenea, presedintele american a transmis condoleante apropiatilor lui Navalnii si familiei sale. 

„Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnii” 

„Dumnezeu sa-l binecuvanteze pe Aleksei Navalnii, curajul sau nu va fi uitat”, a adaugat el.

Biden a mai explicat ca Navalnii a rezistat cu curaj violentei regimului lui Putin, pentru care a fost incarcerat, otravit, si nimic din toate acestea nu l-a oprit. 

El a mai laudat curajul lui Navalnii, spunand ca ar fi putut trai in strainatate in exil dupa ce a fost otravit in 2020, dar nu a facut-o. 

„Era ceva ce Putin nu e. Era curajos, dedicat si credea ca o Rusie pentru toata lumea este o Rusie pentru care merita sa lupti. Fara nicio indoiala Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnii”, a mai declarat Joe Biden. 

„Atat acest regim, cat si Putin trebuie trasi la raspundere”. Primele declaratii ale sotiei lui Aleksei Navalnii - VIDEO

Aleksei Navalnii a murit intr-o inchisoare din Siberia 

Liderul incarcerat al opozitiei din Rusia, Aleksei Navalnii a murit, a anuntat penitenciarul in care era inchis disidentul rus, vineri. 

Intr-un comunicat publicat pe site-ul sau, Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Nenetia a scris ca Navalnii „s-a simtit rau” dupa o plimbare, vineri, si „aproape imediat si-a pierdut cunostinta”. 

Dmitri Peskov a anuntat ca Vladimir Putin a fost informat de moartea opozantului. Aleksei Navalnii avea doar 47 de ani.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.