Autoritatile indiene au anuntat, sambata seara, ca operatiunile de salvare a victimelor accidentului feroviar din districtul Balasore din Odisha, in care au fost implicate doua trenuri de pasageri si un tren de marfa, s-au incheiat, informeaza AFP, BBC si cotidianul indian Dainik Jagran, scrie libertatea.ro.

Publicat:04.06.2023, 15:32

Potrivit rapoartelor oficiale, dupa ce toate cadavrele si pasagerii raniti au fost evacuati de la locul accidentului, bilantul este: 288 de persoane de persoane decedate si 1.000 au fost ranite, unele fiind in stare grava la spital. Departamentul de Sanatate Odisha a anuntat ca, pana in prezent au fost internati in spitale 1.175 de pacienti, dintre care 793 de persoane au fost externate. Dintre cei 382 de oameni care raman in spital, doi sunt in stare critica. Este insa de asteptat ca bilantul mortilor sa creasca pana la 380, potrivit serviciilor de pompieri din statul Odisha.

Premierul Modi promite ca nu-i va „cruta” pe vinovati 

Premierul indian Narendra Modi, care a vizitat locul accidentului, apoi s-a deplasat la Spitalul Baleshwar Sadar si Colegiul Medical Cuttack SCB, a promis ca nu-i va cruta pe cei vinovati. „Este un incident dureros. Guvernul nu va lasa nicio piatra neintoarsa pentru sanatatea celor care au fost raniti. Nicio persoana responsabila de accident nu va fi crutata. Cei gasiti vinovati vor fi aspru pedepsiti”, a declarat Narendra Modi. 

Amitabh Sharma, directorul executiv al Consiliului Feroviar pentru Publicarea Informatiilor, a declarat ca, dupa catastrofa feroviara, 58 de trenuri au fost anulate, iar alte 81 au fost deviate. De asemenea, 10 trenuri au fost oprite „din scurt”.  

Trenul expres care circula pe ruta de la Bangalore la Howrah s-a ciocnit, vineri, 2 iunie, cu Coromandel Express, care circula de la Kolkata la Chennai, dupa ce prima garnitura a deraiat si mai multe vagoane au ajuns pe cealalta linie de cale ferata. In gravul incident a fost implicat si un tren de marfa, care era garat in apropiere. 

In cele doua trenuri de pasageri care au intrat in coliziune, vineri, in India, erau aproximativ 2.300 de pasageri.