Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminica ca presedintele rus Vladimir Putin vrea sa conduca pentru totdeauna, iar alegerile prezidentiale din Rusia au fost o imitatie ilegitima. Casa Alba a spus ca alegerile din Rusia „evident ca nu au fost libere si corecte”, pentru ca si-a inchis opozantii si i-a impiedicat pe altii sa candideze, relateaza hotnews.ro.

Publicat:17.03.2024, 21:03

Zelenski a spus in discursul sau video de noapte ca „dictatorul rus simuleaza alte alegeri” si ca Putin „era bolnav de putere si face totul pentru a guverna pentru totdeauna”.

"Nu exista nicio legitimitate in aceasta imitatie a alegerilor si nu poate fi. Aceasta persoana ar trebui sa fie judecata la Haga. Trebuie sa ne asigura de asta", a adaugat el.

"Pseudo-elegerile din Rusia nu sunt nici libere, nici corecte, rezultatul nu va surprinde pe nimeni. Guvernul lui Putin este autoritar, el se bazeaza pe cenzura, represiune si violenta. "Alegerile" din teritoriile ocupate ale Ucrainei sunt nule si inca o incalcare a dreptului international”, a scris Ministerul german de Externe pe X.

Conform exit-pollurilor, Vladimir Putin a castigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,8 la suta.

De altfel, amintim ca presedintele Consiliului European, Charles Michel, l-a „felicitat”, ironic, pe presedintele rus Vladimir Putin pentru realegerea sa in functie la scrutinul prezidential inca de vineri, in prima zi a algerilor.

„Vreau sa-l felicit pe Vladimir Putin pentru victoria sa zdrobitoare in alegerile care incep astazi. Fara opozitie. Fara libertate. Fara alegere”, a scris Charles Michel pe platforma X.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.