Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, reales duminica, a afirmat, adresandu-se miilor de sustinatori ai sai stransi in fata complexului prezidential din Ankara, ca la scrutinul de la sfarsitul saptamanii castigatoarea este Turcia, transmite hotnews.ro

Ultimul update: 29.05.2023, 08:21 Publicat:29.05.2023, 08:14

“Nu doar noi suntem castigatorii. Turcia este castigatoarea. Natiunea noastra cu toate segmentele sale este castigatoarea. Democratia noastra este castigatoarea. Nimeni nu a pierdut. Au castigat 85 de milioane de oameni. Acum este timpul sa ne unim pentru obiectivele noastre nationale si pentru visurile nationale, lasand deoparte toate dezbaterile si conflictele privind perioada electorala”, a spus el, potrivit aa.com.tr.

Erdogan a promis ca isi va dedica tot timpul si toata energia pentru a munci ca sa-si serveasca tara.

“Vindecarea ranilor cutremurelor din 6 februarie, dezastrul secolului, si refacerea oraselor noastre demolate vor continua sa fie in fruntea prioritatilor noastre”, a adaugat el.

Presedintele a mentionat si ca o prioritate este solutionarea problemelor cauzate de inflatie.

"Vom continua cu incredere si stabilitate. Planificam o economie bazata pe productie, concentrata pe management financiar, investitii si ocuparea fortei de munca de renume international", a adaugat Erdogan.

Erdogan a promis, de asemenea, ca va implementa un sistem care sa ajute producatorii din agricultura si va facilita accesul consumatorilor.

Recep Tayyip Erdogan a spus ca a fost sunat pentru a fi felicitat de numerosi lideri ai lumii, de la cei din zona Golfului pana la Anglia si Rusia.

Erdogan si-a incheiat discursul recitand poezia „Rugaciunea” a lui Arif Nihat Asya.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.