A cazut guvernul olandez. Premierul Mark Rutte isi paraseste postul, pe care l-a detinut timp de 13 ani. Motivul prabusirii cabinetului a fost dezacordurile puternice intre partenerii de coalitie cu privire la modalitatile de limitare a imigratiei in regat.

Publicat:08.07.2023, 08:42

Mark RUTTE, PREMIERUL TARILOR DE JOS: „Nu este un secret pentru nimeni ca partenerii de coalitie au opinii foarte diferite cu privire la politica de migratie. Si astazi, din pacate, suntem nevoiti sa ajungem la concluzia ca este imposibil sa ajungem la un acord.”

Tensiunile au ajuns la apogeu saptamana aceasta, cand Rutte a cerut sprijin pentru o propunere de a limita intrarea copiilor refugiatilor de razboi care se afla deja in Olanda si de a obliga familiile sa astepte cel putin doi ani inainte de a se reuni. Olanda are deja una dintre cele mai dure politici de imigratie din Europa. Cererile de azil in Olanda au crescut cu o treime anul trecut, iar anul acesta ar putea ajunge la 70 de mii, un numar record in ultimii 8 ani. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.