Liderul rus Vladimir Putin a declarat vineri ca Rusia depisteaza mercenari straini in Ucraina si ca mai multi dintre ei au fost capturati in ultimele zile, scrie news.ro.

Publicat:15.09.2023, 19:19

"Depistam mercenari straini si instructori straini atat pe campul de lupta, cat si in unitatile in care se desfasoara antrenamente. Mi se pare ca ieri si alaltaieri au fost luati noi prizonieri", a declarat Putin la o conferinta de presa sustinuta la Soci dupa discutiile cu aliatul sau belarus Aleksandr Lukasenko.

Putin a adaugat ca Rusia nu are nevoie sa invite oameni din exterior pentru a lupta, intrucat a inscris recent aproape 300.000 de persoane ca voluntari in armata.

"In aceasta dimineata am primit raportul - 300.000 de contracte au fost semnate de oameni care, vreau sa subliniez, sunt gata sa isi sacrifice viata in interesul patriei lor, protejand interesele Rusiei", a spus el.

Putin a mai declarat ca noile unitati care lupta in Ucraina sunt dotate cu arme si echipamente moderne.

Pe de alta parte, influentul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrusev, sustine intr-un articol publicat vineri ca Moscova a "neutralizat" sute de spioni straini in ultimii ani.

"In ultimii ani, au fost identificati si neutralizati sute de angajati ai serviciilor de informatii straine, precum si alte persoane implicate in organizarea de activitati de informatii si subversive impotriva tarii noastre si a partenerilor nostri strategici", a scris Nikolai Patrusev in revista "Casa" a agentiei ruse de informatii externe.

Patrusev, aliat apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin, este fost director al Serviciului Federal de Securitate (FSB) si este vazut ca un sustinator cheie al politicilor radicale de la Kremlin.