Romanii care au stat la coada la consulatul din Munchen pentru a vota la scrutinul de duminica le-au multumit si i-au aplaudat pe politiltii care au largit cu garduri mobile perimetrul institutiei astfel incat sa poata vota cat mai multi oameni.

Publicat:29.05.2019, 10:07

Romanii au scandat ”Polizei! Danke polizei!” si i-au aplaudat pe oamenii legii germani. Unuia dintre politisti i-au dat lacrimile de emotie.


Inregistrarea a fost facuta si postata pe Facebook chiar de unul dintre romanii care au stat la coada sa voteze, Marius Șortan, si a fost preluata pe pagina de Facebook a Politiei din Munchen.

”Aceasta este reactia unui politist german, care trebuie sa trimita toti oamenii acasa, desi politia a stabilit sa lase oamenii sa voteze cei care au stat toata ziua in soare , facand un tarc. Ulterior cei de la consulat au inchis usile. RUȘINE lor, RESPECT politiei germane care au incercat, cat au putut sa ne ajute”, a scris Șortan pe Facebook.

Jurnalistul Vlad Ursulean a anuntat duminica faptul ca politistii germani au gasit o solutie ingenioasa pentru a le permite sa voteze tuturor romanilor aflati la coada uriasa de la consulatul din Munchen: au realizat cu garduri un perimetru larg pe care il considera teritoriul consulatului. Asta inseamna ca toti romanii din perimetru au dreptul sa voteze.

”Final fericit la München, unde politia a luat initiativa de a construi un perimetru din garduri, a bagat pe toata lumea inauntru si acum considera ca sunt pe teritoriul consulatului, deci vor vota cu totii. Unul dintre politisti e nascut in Brasov si ne-a vorbit la portavoce in romana”, a scris Vlad Ursulean pe Facebook.


Sursa: