A fost o noua zi de proteste si greve in Franta fata de reforma pensiilor. Un terminal al Aeroportului Charles de Gaulle a fost blocat de manifestanti. De asemenea au fost ridicate baricade la intrarea in fata scolilor si a universitatilor. Mai multe strazi si cai ferate au fost blocate.

Publicat:23.03.2023, 19:46

La Paris protestatarii au blocat accesul la unul dintre terminalurile aeroportului Charles de Gaulle.

Protestatarii au blocat de asemenea si liniile de tren la o gara din capitala franceza.

In mai multe orase franceze au fost ridicate baricade la intrare in scoli si universitati. Iar in apropiere de Toulouse manifestantii au blocat o autostrada dupa ce au incendiat gunoaie aduse in mujlocul acesteia.

Ciocniri intre manifestanti si fortele de oridine au fost inregistrate in vestul Frantei in fata unei sectii de politie.

Furia a crescut dupa o interventie televizata a presedintelui Emmanuel Macron, in care acesta a declarat ca reforma sistemului de pensii trebuie aplicata inainte de sfarsitul anului.

Emmanuel MACRON, PRESEDINTELE FRANTEI:„Cu cat asteptam mai mult, cu atat situatia va degrada. Asadar aceasta reforma este necesara. Nu imi face placere, as fi vrut sa nu o fac. Dar trebuie sa avem un simt al responsabilitatii.”

Sondajele de opinie arata ca majoritatea alegatorilor se opun planului lui Macron de reformare a sistemului de pensii, cea mai contestata masura fiind majorarea varstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.