La concursul Eurovision a aparut un scandal. Rezultatele ar putea fi anulate,deoarece piesa castigatoare ar fi aparut pe internet in anul 2017, scrie presa ucraineana.

Publicat:20.05.2019, 14:10


Castigatorul concursului Eurovision 2019 este reprezentantul Olandei, Duncan Lawrence, care a cantat melodia Arcade. Piesa a fost gasita publicata pe internet in anul 2017.

Conform regulilor concursului, piesa trebuie sa fie noua.

Astfel, organizatorii Eurovisionului pot anula rezultatele concursului. Cantecele, lansarea comerciala a carora au avut loc inainte de 1 septembrie a anului precedent, nu au voie sa participe la concurs.

De mentionat este faptul ca faptul ca organizatorii concursului stiau despre acest videoclip si chiar au efectuat o investigatie adecvata. La randul sau, echipa cantaretului a declarat ca videoclipul inregistrat nu era comercial.

Duncan Lawrence a primit 492 de puncte - 231 de la juriu si 261 de la televiziuni internationale. Acest lucru i-a permis cantaretului sa obtina primul loc la Eurovision 2019. Italia a ocupat locul al doilea cu 465 de puncte, iar Rusia a ocupat locul trei - 369 de puncte.