Rusia trebuie sa raspunda la intrebari foarte serioase, sunt declaratiile secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, dupa ce Aleksei Navalnii a murit.

Publicat:16.02.2024, 14:24

Jens STOLTENBERG, SECRETAR GENERAL NATO:„Alexey Navalnii a fost o voce puternica pentru libertate si democratie de multi ani. NATO si aliatii NATO au cerut de multa vreme eliberarea lui imediata. Gandurile noastre sunt la familia si cei dragi lui. Continuam sa sprijinim pe toti cei care sustin libertatea, asa cum a facut Navalnii de multi ani.” 

La intrebarea jurnalistului: „Nu avem informatii, este important sa stabilim toate faptele, Rusia trebuie sa raspunda la intrebari foarte serioase”.

Aleksei Navalnii a murit astazi in inchisoare. Potrivit unui canal de Telegram, Navalnii s-a simtit rau dupa plimbare si si-a pierdut cunostinta. Medicii au incercat sa-l resusciteze, dar nu au reusit.

La data de 25 decembrie, purtatorul de cuvant a politicianului rus de opozitie spunea ca Alexei Navalnii a fost mutat intr-o colonie penala intr-o regiune arctica din nordul Rusiei, dupa ce sustinatorii pierdusera legatura cu el timp de mai bine de doua saptamani.

Aleksei Navalnii avea 47 de ani. A fost un avocat care a devenit cunoscut in urma cu mai bine de zece ani prin faptul ca a ironizat elita presedintelui Vladimir Putin si a adus acuzatii de coruptie pe scara larga, se afla in prezent intr-o inchisoare aflata la aproximativ 60 km nord de Cercul Polar.

Acesta a condamnat sa ramana in inchisoare pana la varsta de 74 de ani, in baza unor acuzatii despre care spune ca au fost inventate pentru a-l tine departe de politica.