Administratia de la Washington a anuntat vineri o serie de sanctiuni impotriva a peste 500 de tinte rusesti. Masurile vin ca raspuns la moartea opozantului rus Aleksei Navalnii si cu o zi inainte de implinirea a doi ani de la declansarea invaziei in Ucraina, relateaza libertatea.ro.

Publicat:23.02.2024, 16:00

„Aceste sanctiuni vor viza persoanele care au legatura cu incarcerarea lui Navalnii, precum si sectorul financiar al Rusiei, baza industriala de aparare, retelele de achizitii publice si cei care se sustrag sanctiunilor pe mai multe continente. Ele vor asigura ca Putin va plati un pret si mai mare pentru agresiunea sa in strainatate si pentru represiunea de acasa”, a precizat presedintele american Joe Biden, printr-un comunicat transmis de Casa Alba. 

Statele Unite vor impune, de asemenea, noi restrictii la export pentru aproape 100 de entitati pentru ca au oferit sprijin Rusiei si vor lua masuri pentru a reduce si mai mult veniturile din energie ale Moscovei, a mai precizat Biden.

„In urma cu zece ani, Putin a ocupat Crimeea si a creat regimuri marioneta in regiunile Luhansk si Donetk din Ucraina. Acum doi ani, a incercat sa stearga Ucraina de pe harta. Daca Putin nu plateste pretul pentru moartea si distrugerile sale, el va continua. Iar costurile pentru Statele Unite – impreuna cu aliatii si partenerii nostri din NATO din Europa si din intreaga lume – vor creste”, a afirmat liderul american. 

In acest context, Biden a repetat apelurile catre Congres pentru a aproba ajutorul militar pentru Ucraina, care a trecut de Senat, dar care ramane blocat in Camera Reprezentantilor. 

„Congresul stie ca, prin sustinerea acestui proiect de lege, putem consolida securitatea in Europa, ne putem consolida securitatea acasa si ii putem tine piept lui Putin. Opozitia fata de acest proiect de lege nu face decat sa-i faca jocul”, a avertizat Biden.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.