In Romania, mai este doar un weekend de emotii si pregatiri, pentru 135.000 de tineri care dau anul acesta Bacalaureatul.

Publicat:28.06.2019, 17:53

VIDEO AICI: https://stirileprotv.ro/stiri/bacalaureat/bacalaureat-2019-emotii-mari-pentru-fostii-absolventi-care-au-picat-bac-ul-de-mai-multe-ori.html

Dintre cei care intra luni in examenul maturitatii, intalnim si candidati care au incercat pana acum de cinci, sase ori sa treaca acest hop. Este admirabil, insa, ca nu se dau batuti.

Fara o diploma de final de liceu e greu sa-si gaseasca o slujba din care sa traiasca decent. In sesiunea din 2018, doi din 10 absolventi de liceu nu s-au prezentat la BAC, iar trei din 10 inscrisi nu au promovat.

In Liceul International de Informatica e, insa, si un elev care nu are ce cauta luni la examen. Are Bacul deja adjudecat cu medii aproape de 10. Cand colegii vor fi cu foaia in fata...

Elev„O sa fiu in Vama, cel mai probabil o sa dorm. Am avut ocazia sa dau bacul olimpicilor, bacul special, am profitat de ocazie, l-am dat.”

Tanarul si-a incheiat deja socotelile cu scoala romaneasca. Asteapta doar scrisoarea de confirmare pentru universitatea Cambridge din Marea Britanie.

E castigul lui, el a fost la olimpiada la Fizica, a dat mai devreme. Merita, sincer, sa scape mai repede.”

BACALAUREAT 2019. Pentru 116.000 de elevi din aceasta promotie si 19.000 din seriile trecute din Romania, jocurile se fac in urmatoarele 2 saptamani, dupa cele 4 probe scrise.

Salile de examen, dotate cu camere de supraveghere, sunt deja pregatite la Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia din Bucuresti. Anul trecut, rata de promovare la Bac in Romania a fost de numai 8%. Anul acesta, profesorii au facut pregatire cu absolventii pana in ultima saptamana inainte de probele scrise. Directorul spune ca au avut cazuri cand elevii nu s-au dat batuti, au incercat si de 10 ori si au luat, in final, diploma de maturitate.

BACALAUREAT 2019. Aurelian a terminat liceul acum 4 ani. A picat de 5 ori BAC-ul, dar spera sa aiba noroc la a sasea incercare.

Aurelian„N-am invatat si acum imi pare rau. M-am angajat, dar fara BAC nu sunt multe posibilitati. Necalificat.”

Reporter: „Ai prieteni de varsta ta la facultate?”

Aurelian„ Da, va dati seama ca ma simt cam prost. Am pierdut atata timp.”

Anul trecut, doar 69 la suta dintre liceenii din Romania au luat note de trecere la Bacalaureat.