Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat sambata, in timpul unui discurs la Istanbul, ca Turcia „ii sustine in mod ferm” pe liderii Hamas, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Publicat:09.03.2024, 14:43

„Nimeni nu ne poate face sa calificam Hamas drept organizatie terorista. Turcia este tara care discuta deschis despre tot cu liderii Hamas, pe care ii sustine in mod ferm”, a declarat seful statului turc.

Hamas este considerata o miscare terorista de SUA si Uniunea Europeana.  

Presedintele turc este unul dintre cei mai virulenti critici ai Israelului de la inceputul razboiului in Gaza

Aparator fervent al cauzei palestiniene, presedintele turc este unul dintre cei mai virulenti critici ai Israelului de la inceputul razboiului in Gaza, lansat ca represalii pentru atacul sangeros intreprins pe 7 octombrie pe teritoriul israelian de miscarea islamista palestiniana Hamas, atac ce a dus la moartea a cel putin 1.160 de persoane, potrivit unui bilant al AFP realizat pe baza unor date oficiale israeliene.

De atunci, ofensiva israeliana a facut peste 30.960 de morti, majoritatea femei si copii, potrivit autoritatilor Hamas.

Seful statului turc a calificat de mai multe ori Israelul drept „stat terorist” si l-a acuzat de „comiterea unui genocid” in Gaza.

Erdogan, care a deschis in 2022 o noua era in relatiile cu Israelul dupa un deceniu de dispute aprinse, a estimat de asemenea ca nu exista „nicio diferenta” intre prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, si Adolf Hitler.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.