Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, nu l-a felicitat pe Vladimir Zelenski cu ocazia investirii sale in functia de presedinte al Ucrainei. Cel putin asta a declarat secretarul de presa al presedintelui Rusiei, Dmitri Peskov

Publicat:20.05.2019, 14:53

"Vladimir Putin il va felicita pe Vladimir Zelenski pentru primele sale succese in rezolvarea conflictului intern din sud-estul Ucrainei, precum si pentru primele sale succese in normalizarea relatiilor ruso-ucrainene", a spus Peskov, raspunzand la intrebari daca Putin l-a felicitat pe Zelenski.

Peskov a comentat, de asemenea, declaratiile lui Zelenski despre identitatea ucraineana a Crimeei si Donbassului: "In ceea ce priveste proprietatea asupra Crimeei, aici, asa cum am spus in mod repetat, in general, o astfel de intrebare nu exista si nu poate exista. Aceasta este una din regiunile Federatiei Ruse. In ceea ce priveste sud-estul, Donbassului, din nou, aceasta este o problema interna ucraineana pe care presedintele Ucrainei poate si ar trebui sa o rezolve, bazata in primul rand pe un plan clar prezentat in acordurile de la Minsk ".

Ceremonia de investire a lui Zelenski a avut loc astazi in cladirea Radei Supreme. El a depus juramantul si si-a asumat functia de sef al statului.

In discursul sau dupa investire, Zelenski a promis ca va face tot ce este necesar pentru instaurarea pacii in Donbas, afirmand ca Crimeea si Donbassul raman teritorii ucrainene.

Sursa: