Seful diplomatiei de la Bucuresti, Bogdan Aurescu, ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, secretarul de stat pentru dezvoltare, francofonie si parteneriate internationale al Frantei, Chrysoula Zacharopoulou si ministrul Muncii al Moldovei, Marcel Spatari, vin cu declaratii de presa, dupa a doua editie a conferintei ministeriale „Platforma de sprijin a Republicii Moldova”, la Bucuresti. 

Publicat:15.07.2022, 13:25

Bogdan AURESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE AL ROMANIEI: „La Conferinta de astazi, de la Bucuresti, Platforma devine un mecanism permanent, de tip interguvernamental, un cadru international destinat mobilizarii, concentrarii si coordonarii asistentei noastre pentru Republica Moldova.

Pe de o parte, trebuie sa sprijinim Republica Moldova in eforturile de a raspunde provocarilor presante, pe termen scurt, cu care se confrunta. Este in primul rand vorba despre consecintele razboiului din Ucraina si de impactul sau financiar sever.

Bugetul Republicii Moldova se afla sub o presiune enorma. Accesul la finantare externa presupune, in continuare, costuri ridicate. In plus, Republica Moldova se apropie rapid de plafoanele sustenabile de indatorare.”