Inainte de cea de-a 13-a reuniune a Comisiei parlamentare de asociere UE-Moldova, co-presedintii Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeana, Mihail Popsoi si Siegfried Muresan, au sustinut o conferinta de presa. Europarlamentarul Muresan a declarat ca intalnirea de la Bruxelles este pentru ca Europa sa-si exprime sprijinul fata de Moldova, dar si pentru a transmite un mesaj clar de sustinere a inceperii negocierilor de aderare la Uniunea Europeana a Republicii Moldova.

Publicat:22.03.2023, 16:57

Siegfried MURESAN, EUROPARLAMENTAR: „Ne intalnim pentru ca Moldova este o tara candidata la aderarea la UE, pentru a-si exprima dorinta de a deveni stat membru al UE. Am pornit pe un drum de consolidare suplimentara a legaturilor intre Moldova si UE. De asemenea, in aceste zile, ne intalnim la Bruxelles pentru a ne exprima sprijinul fata de Moldova din partea europei. Urmarim situatia din Moldova, suntem la curent cu toate avansurile realizate de autoritatile moldovene catre integrarea europeana. Suntem constienti de incercarile permanente de a destabiliza si de a provoca lucrurile in Moldova, Parlamentul European urmareste in deaproape aceste evolutii. De asemenea, cunoastem ca riscurile de securitate pentru Moldova si pentru statele membre UE sunt comune”.

Mihai POPSOI, VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI RM: „Facem tot ce e posibil nu doar pentru a mentine stabilitatea in Moldova, dar si pentru a continua programul ambitios de reforme si prima reforma foarte importanta pentru noi este reforma sectorului justitiei. Intelegem foarte bine si am invatat din experienta ultimilor 30 de ani, experienta destul de tragica, dar stim ca fara un sector judiciar care sa functioneze, care sa fie independent, este foarte greu, chiar imposibil sa consolidam democratia si sa ne dezvoltam economic.”

In aceasta saptamana, in Parlamentul European are loc cea de-a 13-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova. 

La reuniune vor participa ministri din Guvernul Republicii Moldova, reprezentanti ai Comisiei Europene, din Parlamentul European si Parlamentul Republicii Moldova. 

„Scopul este sa urogasim solutii pentru a creste sprijinul epean pentru Republica Moldova si sa transmitem un mesaj clar de sustinere a inceperii negocierilor de aderare la Uniunea Europeana a Republicii Moldova”, a declarat Muresan. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.