Democratii si socialistii vor face alianta in Parlament, crede Vladimir Voronin, iar functiile vor fi impartite in felul urmator: cel de speaker pentru PSRM, iar cel de premier pentru PD. Astazi, liderul comunist a mai dat de inteles ca toate plecarile presedintelui la Moscova sunt inutile.

Publicat:15.05.2019, 20:13

Vladimir VORONIN, LIDERUL PCRM: „Democratii cu socialistii au votat impreuna 484 de legi. Asta nu e coalitie? Nu e intelegere?”

Voronin e sigur ca PD si PSRM vor colabora si in continuare si tot intre ei vor imparti posturile de conducere. Daca socialistii isi doresc locul de speaker pentru Zinainda Greceanii, cel de premier ar urma sa revina celor din PD, crede liderul comunistilor. 

Vladimir VORONIN, LIDERUL PCRM: „Functia asta o sa revina democratilor, el poate sa aiba 22 de candidaturi. Aceasta poate sa fie o varianta, poate sa fie si de a formaliza o coalitie, dar nu inteleg pe ce principii.”

Iar despre vizitele lui Igor Dodon la Moscova, fostul presedinte a spus ca le considera fara folos. 

Vladimir VORONIN, LIDERUL PCRM: „Intrevederi cu Putin nu mai sunt. Din informatiile pe care eu le detin din surse foarte serioase de la Moscova, n-o sa fie. El a vazut ca asta e doba, la muzica. Trebuie sa fie desarta ca sa faca zgomot.”

Presedinte in perioada 2001-2009, Vladimir Voronin a ocupat ulterior fotoliul de deputat in Parlament pana la inceputul acestui an, cand partidul pe care il conduce nu a mai acces in legislativ, in urma scrutinului din februarie.