Moldova se confrunta cu incercari tot mai vadite ale Federatiei Ruse de preluare a puterii la Chisinau, prin actiunile de destabilizare pe care le organizeaza. Principalii actori in implementarea planului Kremlinului ar fi cei din partidul oligarhului fugar, Ilan Sor. In spatele provocarilor organizate de Rusia ar fi intentia acesteia de a „incerca sa faca din Republica Moldova un al doilea Belarus”. Declaratia a fost facuta de catre deputatul PAS, Radu Marian, in cadrul unui interviu pentru Digi24.ro.

Publicat:22.03.2023, 18:50

„Planurile Rusiei de a mentine Moldova in zona sa de influenta au esuat pana acum, dar asta nu inseamna ca ei nu vor incerca in contiunare. Dincolo de interesul lor de a mentine Republica Moldova sub controlul lor, ei doresc sa transforme Republica Moldova intr-un punct de presiune asupra Ucrainei, asa cum este Belarusul. Incearca sa faca din Republica Moldova un al doilea Belarus. Asta pur si simplu nu le reuseste acum, dar trebuie sa fim extrem de vigilenti in contiuneare, pentru ca ei incearca sa faca asfel de lucruri. Cu cat ne mai mult de indepartam de Federatia Rusa, cu atat intensitatea instrumentelor lor scade. Acum, spre exemplu, suntem pentru prima data in ultimii 30 de ani, intr-o situatie in care nu mai suntem dependenti de gazele din Federatia Rusa. Timpul, de fapt, acum curge in favoarea noastra si in defavoarea Federatiei Ruse”, a declarat Marian. 

Intrebat daca vor mai fi tentative de organizare a loviturii de stat la Chisinau si in perioada urmatoare, deputatul PAS a spus ca Rusia foloseste drept instrument organizarea de pseudo-proteste, prin intermediul organizarii criminale SOR.

„Stim ca acesti oameni, care vin la proteste, sunt platiti. Ei incearca sa creeze instabilitate prin proteste. Stim ca ar putea sa foloseasca instrumente agresive, atletici, care sa produca violente. Din fericire, politia a intervenit si a arestat oamenii care au vrut sa faca provocari. Cu siguranta vor mai incerca, dar noi ramanem vigilenti”, a mai adaugat Radu Marian. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.