Premierul tarii, Dorin Recean, participa la Forumul investitional „Moldova - Romania: Capital Bridges” la Bucuresti, unde a tinut si un discurs. 

Publicat:27.03.2024, 11:42

„Contextul politic ne avantajeaza - Moldova a deschis negocierile cu Uniunea Europeana. Orice investitor strain se va simti in Moldova ca si in alt stat membru al UE. Exista un lucru cert - prietenia Chisinaului si a Bucurestiului. Sustinerea neconditionata a Romaniei pentru Republica Moldova o cunosc si apreciaza toti cetatenii”, a mentionat premierul. 

Totodata, prim-ministrul a declarat ca azi se intampla un lucru benefic - interconectarea pietei de capital de la Chisinau cu cea de la Bucuresti.

„Tara noastra are o politica fiscala orientata spre oamenii de afaceri si respecta profitul, pentru a creste productivitatea si pentru a crea noi locuri de munca pentru cetateni. Continuam agenda digitalizarea serviciilor publice dar si pentru mediul de afaceri. Legat de forta de munca - avem instrumentele prin invatamant dual si avem incheiate acorduri simplificate de acces la piata muncii pentru 47 de state”, a mai declarat Dorin Recean.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.