Drumul Chisinau-Ungheni, inspectat pe biciclete. Pe soseaua care urma sa fie gata inca in 2016, dar care se afla si astazi in reparatie, a trecut un deputat de la ACUM insotit de cativa prieteni. Acestia au cutreierat locurile, iar concluzia a fost una – kilometrul de asfalt nu ar valora un milion de euro asa cum sustin autoritatile.

Publicat:12.05.2019, 16:25

"Asta e asfaltul vechi, asta e cel nou. Un metru costa o mie de euro.”

Dumitru Alaiba si-a luat bicicleta si a pornit in drumetii, pe drumul Chisinau - Ungheni. Scopul – sa inspecteze soseaua, care se afla in reparatii si despre care autoritatile spun ca este gata in proportie de 60 la suta. Concluzia...

Dumitru ALAIBA, DEPUTAT PAS: “Mergand cu bicicleta vezi fisuri transversale, verticale, orizontale. Asta denota chiar si pentru un nespecialist in infrastructura drumului – o executare proasta si asta spune ca este temporar acel drum pe care platim un milion de euro per km.”

Saptamana trecuta, ministrul in exercitiu al economiei, Chiril Gaburici, anunta ca lucrarile pe acest drum au fost reluate, dupa ce companiile contractate au fost penalizate pentru intarziere. Soseaua trebuia sa fie gata din 2016. Noul termen limita este noiembrie 2019.

Dumitru ALAIBA, DEPUTAT PAS: "Acostamentul nu e doar ca sa fie frumos, dar ca sa protejeze drumul cand ploua, cand ingheata, ca apele subterane sa nu intre sub sosea si sa nu spele nisipul. Si sunt portiuni de drum pe care e doar camp.”

Valoarea totala a proiectului este de 80 de milioane de euro, bani primiti de la BEI. Lucrarile au inceput in 2014. Gaburici spune ca s-a luat decizia de a colabora in continuare cu firmele contractate initial pentru ca procesul de relicitare ar dura prea mult timp. Nu am putut obtine astazi o reactie de la Gaburici in legatura cu afirmatiile deputatului Alaiba. Reteaua de drumuri publice in Moldova include peste 9300 de km.