Un fals ce face parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii si dezbinarii in societate. Asa califica autoritatile declaratiile facute astazi de Marina Tauber, care a spus ca Maia Sandu si Dorin Recean ar pregati o provocare militara in tara noastra. Expertii politici cred ca aceste stiri false ar veni de la Moscova si fac parte din incercarile de a organiza destabilizari in tara noastra.

Publicat:24.03.2023, 21:22

Marina TAUBER, DEPUTAT PARTIDUL SOR:„Exista informatie exacta si verificata ca autoritatile noastre Maia Sandu si Dorin Recean pregatesc o provocatie militara pe frontiera cu transnistria. Aceasta provocatie militara este planificata pe data de 17 aprilie.”

Tauber, care a sustinut briefingul de presa la Parlament, nu a spus de unde ar detine aceste informatii. Presedintia nu a venit cu o reactie, iar purtatorul de cuvant al Guvernului a calificat declaratiile deputatului din fractiunea partidului Sor ca fiind falsuri.

Daniel VODA, PURTATORUL DE CUVANT AL GUVERNULUI:„Afirmatiile doamnei Tauber sunt false si fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii si dezbinarii in societate. Doamna Tauber incearca sa acopere in fata finantatorilor esecul total al protestelor platite. Institutiile statului lucreaza la prevenirea acestor provocari si tin situatia sub control.”

Expertii politici spun ca declaratiile facute de Marina Tauber ar fi facute la comanda Federatiei Ruse pentru a destabiliza situatia din tara.

Valeriu PASA, EXPERT POLITIC:„Nici nu putem sa purtam o discutie serioasa despre daca poate sau nu fi real un astfel de scenariu. Este un fake news obisnuit si nu declaratiile Marinei Tauber, pentru ca doamna Tauber este mult mai inteligenta decat aberatiile pe care le-a vociferat.”

Vadim PISTRINCIUC, EXPERT POLITIC:Este o prostie, o ineptie, cum se spune in popor: cai verzi pe pereti. In al doilea rand, este o ineptie cu rea intentie, este o demonstratie pentru toti cei care, din pacate, mai asculta de aceasta doamna, ca ea isi doreste lucruri rele pentru Moldova si ceea ce spune ea este si un mare pacat si arata ca, de fapt, ea vrea acest razboi.”

Luna trecuta, Maia Sandu a anuntat ca Rusia are pregatite mai multe scenarii pentru a destabiliza situatia in Republica Moldova. Despre acest lucru au vorbit si oficiali americani, care au spus ca in prezent nu exista o amenintare militara la adresa tarii, dar Rusia lucreaza pentru a rasturna guvernul de la Chisinau.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.