Europarlamentarul Siegfried Muresan, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, ministrul Justitie, Veronica Mihailov-Moraru, fostul edil al capitalei, Dorin Chirtoaca, fostul premier, Vlad Filat, dar si alti politicieni au putut fi surprinsi astazi in Piata Marii Adunari Nationale, la Adunarea „Moldova Europeana”. 

Publicat:21.05.2023, 13:16

„Europa, Europa - zeci de mii de oameni din Republica Moldova cer in strada integrarea europeana a tari”, a scris europarlamentarul roman, Siegfried Muresan, aflat in mijlocul multimii in inima capitalei. 

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, care isi sarbatoreste astazi ziua de nastere, a venit la Adunarea „Moldova Europeana” impreuna cu familia sa. 

„Sa fiu in slujba oamenilor unei tari frumoase si sa sustin o cauza de care depinde viitorul nostru, precum este cauza europeana a Republicii Moldova, este o onoare. Sa fiu azi cu familia la Adunarea Nationala „Moldova Europeana” alaturi de cetateni, impreuna cu echipa, care asigura buna desfasurare a acestei reuniuni de oameni valorosi, in calitate de ministru de interne, este cel mai frumos dar pe care mi l-as fi putut dori de ziua mea”, a scris Revenco. 

Edilul capitalei, Ion Ceban, a anuntat ca membrii partidului MAN vor fi prezenti  la evenimentul din Piata Marii Adunari Nationale. 

Si fostul primal al municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca, este prezent in centrul capitalei. Cu tricolorul in mana, acesta scrie intr-o postare pe facebook ca fara rezistenta Ucrainei, nu ar fi fost posibil evenimentul de azi si viitoare aderare la UE a Republicii Moldova.

„Fara Unirea cu Romania, nu este posibil sa scapam de saracie, razboiul hibrid, problemele vechi si cronice ale Republicii Moldova create de mafie si coloana a 5-a, iar mentalitatea, in mare, semi-sovietica, ne poate inca trage inapoi. Integrarea Europeana este Unirea cu Romania, pe jumatate facuta. Dar lucrurile trebuie duse pana la capat, si tot Unirea este solutia, pentru ca cresterea economica a Republica Moldova de 0-3%, inseamna o ramanere continua in urma Romaniei si a celorlalte tari din UE cu cresteri de pana la 6%, si care deja sunt de 4-5 sau si de 10 ori, peste noi, economic”, a mai scris Chirtoaca in postarea sa. 

Si, ex-premierul Vlad Filat a anuntat ca este in Piata Marii Adunari Nationale. 

„Sunt in Piata Marii Adunari Nationale pentru viitorul Romanesc European al Republicii Moldova”, a scris Filat pe pagina sa de facebook.

Natalia Gavrilita a publicat mai multe fotografii cu moldovenii din diaspora, dar si cu presedintele Parlamentului European, Roberta Metsola. 

„Oameni frumosi au venit din Italia, Irlanda, Germania, Austria, Israel, SUA si alte tari ca sa spuna clar si raspicat: Moldova este Europa!”, spune Gavrilia in postarea sa. 

„Moldova Europeana! Calea ireversibila a tarii noastre este in Uniunea Europeana”, a scris ministrul Justitie, Veronica Mihailov-Moraru, aflata si ea in centrul capitalei. 

Ministrul Dezvoltarii Economice si Digitalizarii, Dumitru Alaiba, a publicat o fotografie cu drapelul Uniunii Europene pe spate, in timp ce se afla in Piata Marii Adunari Nationale. 

Un miting de amploare este convocat astazi in centrul Chisinaului pentru a sustine calea europeana aleasa de tara. Evenimentul, intitulat Adunarea „Moldova Europeana” si initiat de presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este declarat apolitic si sunt asteptati sa participe toti cetatenii, inclusiv cei din diaspora in tarile in care acestia se afla, cele mai multe in Europa. La Chisinau va fi prezenta si presedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.