Iurie Leanca ar fi incerat sa scoata din tara 50 de mii de euro, dar a fost intors din drum de oamenii legii pentru ca nu avea toate actele in regula. Fostul prim-ministru a confirmat aceasta informatie, dar nu a precizat daca s-a folosit de pasaportul diplomatic, asa cum a scris o publicatie. El spune ca banii sunt trecuti in declaratia sa de avere.

Publicat:10.08.2019, 21:08

Incidentul a avut loc la inceputul lunii august. Dupa ce cotidianul.md a scris astazi ca Iurie Leanca a incercat sa treaca frontiera de stat prin punctul vamal Sculeni, pe pista diplomatica, urmand sa ajunga in Romania cu 50 de mii de euro, fostul premier ne-a spus ca a scos banii de pe conturile sale. 

Liderul PPEM sustine ca oamenii legii i-au mai cerut un act ppe care acesta nu il avea, asa ca a decis sa se intoarca din drum. Legislatia stipuleaza ca persoanele fizice nu au dreptul sa scoata din tara, in numerar, sume mai mari de 10 mii de euro. 

Am incercat sa aflam detalii de la responsabilii Serviciului Vamal, acestia, insa, ne-au spus ca nu ne pot oferi mai multe detalii, intrucat sunt date cu caracter personal.