Mai multe partide din opoziție discută despre înaintarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale. Asta spune Igor Dodon, care a evitat să dea numele formațiunilor. O potențială candidatură, în opinia liderului PSRM, ar fi fostul procuror general Alexandr Stoianoglo.

Publicat:27.03.2024, 16:42

Igor DODON, LIDER PSRM:  „Eu, personal, colegii socialiști, nu avem egoismul sau ambiția să participăm, eu sau cineva dintre noi cu orice scop la aceste alegeri. Noi avem strategia discutată și cu alți reprezentanți ai opoziției de unificare a eforturilor pentru aceste alegeri. Noi suntem în căutarea unui candidat unic, apolitic, pe care să-l susțină toate partidele împreună.”

Igor Dodon a evitat să spună care sunt partidele din opoziție care analizează înaintarea unui candidat comun, dar a sugerat o posibilă candidatură.

Igor DODON, LIDER PSRM:  „Stoianoglo, în opinia mea personală, nu am discutat cu colegii, colegii sunt aici, o persoană apolitică, cunoaște bine Constituția și este jurist, după toate fărădelegile pe care le-a făcut Maia Sandu, a încălcat majoritatea articulelor din Constituție. Eu cred că o stfel de persoană ar fi binevenită să fie promovată.”

Stoianoglo nu a comentat afirmațiile lui Dodon și nici reprezentanții de la Președinție nu au  avut o reacție la acuzațiile lansate de acesta în adresa șefei statului. Dodon a vorbit și despre referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Igor DODON, LIDER PSRM:  „Evident că noi nu putem susține acest referendum din simplul considerent că el este ilegal, anticonstituțional. Cum vom proceda în ziua alegerilor, noi vom decide atunci când va fi în primul rând numită această zi a alegerilor, în al doilea rând vom vedea care este textul care se propune la referendum.”

Liderul socialiștilor, cercetat în trei dosare penale, a făcut aceste declarații în cadrul evenimentului de lansare a unei campanii naționale împotriva PAS.

Igor DODON, LIDER PSRM:  „Vom explica pas cu pas că PAS trebuie să plece.”

În replică, reprezentanții PAS ne-au spus că mai mulți candidați au început deja campania și vor încerca să denigreze imaginea guvernării și să lanseze falsuri.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numărul 079400508.