Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, sustine ca autoritatile de la Chisinau nu vor permite amenintarilor si atacurilor hibride finantate de Kremlin sa distruga stabilitatea si securitatea tarii noastre. Sefa statulu a declarat in discursul sau de la a doua editie a Summitului pentru Democratie organizat de Joe Biden, ca in timp de razboi, Moldova este un test de turnesol pentru Statele Unite, statele membre ale UE si alte natiuni democratice. Mai mult decat atat, Maia Sandu a precizat ca securitatea tarii noastre si increderea ca democratia poate livra rezultate trebuie sa fie impartasita si de partenerii internationali, pentru ca stabilitatea Republicii Moldova este in „interesul” acestor tari. Presedintele a facut si un apel catre aliatii notri democratici, se se alature tarii noastre in introducerea unui regim global de santiuni pentru a identifica si a descuraja cazurile mari de coruptie. 

Ultimul update: 30.03.2023, 09:14 Publicat:30.03.2023, 08:46

„O democratie stabila este ca un far – o lumina stralucitoare, pe care Moldova o vede acum printr-o lentila murdara de fum. Avand un razboi in plina forta la hotar si fiind tinta unor atacuri hibride finantate de Kremlin, care urmaresc destabilizarea tarii noastre, democratia Moldovei este fragila. Cu toate acestea, nu vom permite acestor amenintari sa ne distruga stabilitatea, securitatea sau modul nostru de viata. 

Autoritatile Republicii Moldova lucreaza cu sarguinta pentru a construi o natiune rezistenta si pentru a consolida sprijinul oamenilor pentru democratie, dar nu o putem face de unii singuri. Cautam aliati din randul altor state democratice care sa ne ajute sa ramanem parte a lumii libere si sa ne sprijine in parcursul nostru de aderare la UE. Acesta este singura cale de a proteja democratia Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu. 

Sefa statului mentineaza ca desi tara noastra se confrunta cu provocari semnificative, autoritatile sunt hotarate sa le depaseasca. 

„Am luptat pentru alegeri libere si corecte si pentru campanii finantate prin donatii transparente si legale. Am introdus reforme care vizeaza eliminarea coruptiei din vama, din sistemul bancar, din educatie si din administratia publica. Acum ducem o lupta importanta impotriva coruptiei din sectorul justitiei. Stim ca coruptia institutionala si lipsa onestitatii in justitie saboteaza credinta ca democratia poate oferi securitate, oportunitati economice si dreptate”, a spus presedintele. 

In acest context, Maia Sandu a facut un apel aliatilor notri democratici ca se se alature tarii noastre in introducerea unui regim global de santiuni pentru a identifica si a descuraja cazurile mari de coruptie. 

„Suntem mandri sa conducem, in acest an al achimbarii, Cohorta Summit-ului pentru Cooperare Internationala si Anticoruptie, impreuna cu Transparency International si Institutul de Guvernare din Basel, si sa preluam unii de la altii bunele practici de investigare mai eficienta a cazurilor de coruptie la nivel inalt si de recuperare a activelor dobandite ilicit”, a adaugat sefa statului. 

Totodata, presedintele Sandu a mentionat ca la fel de important este si lupta impotriva dezinformarii si propagandei, ele amenintand regimurile democratice. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.