Pe fundalul neintelegerilor din Blocul ACUM, asa cum noteaza opozitia, presedintele profita de situatie ca sa adune credit politic. Asa cred o parte din deputatii PAS-PPDA, care vad in acordul cu PSRM un fel de rau necesar. Socialistii le dau oarecum dreptate si spun ca alta iesire din situatie nu era. Toate, in timp ce Igor Dodon critica partenerii din coalitie, plangandu-se pe cum lucreaza cabinetul Sandu.

Publicat:22.09.2019, 07:59

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PPDA:“In interiorul Partidului e tot ok.”

Aparentele insa dezvaluie un alt tablou dupa plecarea din fractiunea PPDA a deputatului Octavian Ticu, 

Octavian TICU, DEPUTAT INDEPENDENT:“Am fost martor la cardasii, la numiri in pozitii, nu mai pot influenta din interior.”

...dupa parasirea Platformei Demnitate si Adevar de catre vicepresedintele formatiunii Stanislav Pavlovschi si retragerea din organele de conducere ale aceluiasi partid a Arinei Spataru.

Arina SPATARU, DEPUTAT PPDA:”Eu sunt nemultumita cu prestatia mea in Biroul Politic. Atunci cand iti ofera colegii din teritoriu trebuie sa ti-o asumi, cand ceva nu iese, trebuie sa oferi posibilitatea altor persoane sa o faca mai bine.”

Nu exista probleme in interior, insista membrii PAS-PPDA, ci mai degraba discutii aprinse.

Vladimir BOLEA, DEPUTAT PAS: “Disensiunile eu le-as numi momente de lucru.“

In timp ce opozitia parlamentara insista ca ultimele miscari ar da de banuit.

Vladimir CEBOTARI, DEPUTAT PDM:“S-au trecut peste prea multe principii la care au facut referire in campania Blocul ACUM.”

Bogdan TIRDEA, DEPUTAT PSRM:“Cu cine trebuia sa faca Blocul ACUM alianta? Cu Plahotniuc sau cu PSRM?”

Intre timp, Igor Dodon, liderul neformal al socialistilor si cel care si-a pus umarul la inchegarea aliantei PSRM-ACUM…

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:“Luna de miere care a fost instarita prin lupta impotriva lui Plahotniuc si a PD-ului si incununata cu acele 100 de zile a guvernului – se finalizeaza.”

...critica astazi activitatea cabinetului Sandu.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Nu sunt multumit de felul cum actioneaza anumite ministere.”

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA:“Credeam ca el a mers in Parlament sa prezinte raportul de activitate pentru cei trei ani de cand este presedinte.”

Situatia creata ar fi in avantajul presedintelui, cred inclusiv cei din Bloc.

Iurie RENITA, DEPUTAT PPDA: “Igor Dodon si-a consolidat impardonabil influenta si puterea in RM. Este un fapt real.”

Majoritatea parlamentara PSRM-ACUM isi continua colaborarea prin cel de-al doilea acord politic semnat la inceputul acestei saptamani. Intelegerea contine angajamente in mai multe domenii, iar partile isi asuma sa nu accepte aliante separate cu PD sau Partidul Sor. De asemenea, acestea se angajeaza sa nu tina discursuri publice care ar duce la dezbinarea societatii si isi primit corectitudine la localele din octombrie.