Presedintele tarii, Maia Sandu, avenit cu un mesaj astazi, cand se implinesc 106 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Sefa statului a multumit Romaniei pentru ajutorul continuu si neconditionat.

Publicat:27.03.2024, 13:20

„Cel mai bun mod de a celebra 106 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania este sa punem in valoare legaturile dintre oamenii de pe cele doua maluri ale Prutului, sa multumim Romaniei pentru sustinerea constanta dedicata imbunatatirii vietii tuturor cetatenilor Republicii Moldova si sa muncim in continuare pentru a deveni un stat dezvoltat si liber, alaturi de Romania, in marea familie europeana”, a scris Maia Sandu.

Unirea Basarabiei cu Romania avut loc la 27 martie,1918. Sfatul Tarii a votat Unirea Basarabiei cu Romania, aceasta fiind prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu Romania. Au urmat celelalte provincii romanesti - Ardealul, Crisana, Banatul, Maramuresul si Bucovina - spre sfarsitul anului 1918, fiind creata astfel Romania Mare.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508