Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-a intalnit la Haga cu prim-ministrul Tarilor de Jos, Mark Rutte. Sefa statutul a scris intr-un mesaj pe Facebook ca Moldova are legaturi tot mai stranse cu Tarile de Jos, indeosebi odata cu decizia Guvernului olandez de a deschide, in aprilie, ambasada la Chisinau - un semnal de incredere si solidaritate.

Publicat:05.09.2023, 11:27

Maia Sandu i-a multumit premierului Rutte pentru sustinerea parcursului european al tarii noastre si a a spus ca mizeaza in continuare pe suportul Olandei in initierea negocierilor de aderare la UE.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLODVA:  „Am discutat despre cum putem creste volumul schimburilor comerciale si consolida relatiile economice. Ieri am facut un pas important in aceasta directie - ministerele de externe au semnat Protocolul de modificare a Conventiei bilaterale prin care este evitata dubla impunere privind impozitele pe venit si pe capital. In octombrie vom organiza un forum al oamenilor de afaceri din tarile noastre.”

Totodata, sefa statului si-a exprimt recunostinta si pentru asistenta de dezvoltare oferita de partenerii nostri olandezi in mai multe domenii cheie: reforma justitiei, buna guvernare, drepturile omului, libertatea presei, sustinerea societatii civile, dar si in sectorul energetic si cel de securitate.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLODVA:  „Tara noastra are parteneri de incredere, care ne sprijina prin proiecte concrete si ne ajuta sa consolidam statul Republica Moldova si sa ramanem parte a lumii libere si democratice.”

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.