Deputatul SOR, Marina Tauber, sustine ca detine informatii precum ca presedintele Maia Sandu si premierul Dorin Recean ar pregati o provocare militara la granita regiunii transnistrene, la data de 17 aprilie. Declaratiile au fost facute astazi, in cadrul unui briefing de presa. Contactati de PRO TV, responsabilii de la Guvern ne-au spus ca declaratiile Marinei Tauber sunt false si fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii si dezbinarii in societate.

Publicat:24.03.2023, 11:52

„Am o noutate foarte trista, stirgatoare la cer, pentru toti cetatenii Moldovei. Conform datelor ale serviciilor speciale internationale, aceste date au fost primite din cateva surse ale serviciilor speciale internationale, exista informatie exacta si verificata ca autoritatile noastre, Maia Sandu si Dorin Recean pregatesc o provocatie militara la frontiera cu Transnistria. Aceasta provocatie militara este planificata pe data de 17 aprilie. Maia Sandu si Dorin Recean si cei care au mers peste aceasta propunere sunt atat de cinici ca data aleasa pentru realizarea acestui plan diabolic. A fost aleasa intentionat, a doua zi dupa Paste”, a declarat Tauber. 

Totodata, deputatul SOR a mai spus ca saptamana trecuta, autoritatile ar fi trimis in Romania 10 mii de uniforme ale politiei nationale si 10 mii de uniforme ale Armatei Moldovei. 

„Scopul la aceasta actiune este participarea contingentului international in actiunile militare pe teritoriul Moldovei. Cea mai proasta dovada a celor mentionate si inca o informatie este ca la un sir de intreprinderi moldovenesti au fost comandate 3000 de sicrie”, a adaugat ea. 

Astfel, contactat de PRO TV, purtatorul de cuvant al Guvernului, Daniel Voda, a venit cu o reactie si a spus ca Marina Tauber incearca sa se acopere in fata finantatorilor esecul total al protestelor platite. 

„Institutiile statului lucreaza la prevenirea acestor provocari si tin situatia sub control”, a adaugat el. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508