Fost presedinte si actualul deputat in Parlamentul Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a venit cu un mesaj, dupa moartea primului presedinte al tarii, Mircea Snegur. Acesta sustine ca Aeroportul de la Chisinau trebuie numit in cinstea lui Mircea Snegur pentru ca „misiunea istorica pe care a indeplinit-o, rolul sau enorm in formarea statului independent moldovenesc, fac posibila, fara nicio concurenta, imortalizarea numelui sau in numele principalei porti aeriene a tarii noastre”. 

Publicat:15.09.2023, 10:23

Totodata, Voronin scrie ca, chiar daca erau considerati adversari politici, Mircea Snegur a fost la locul lui atat in ​​munca sa, pe care o cunostea temeinic, cat si in companie prietenoasa.

„Sa fim recunoscatori ca avem o Moldova independenta si suverana. A-l apara, avand in vedere presiunea uriasa din interior si din exterior pe care Mircea Snegur a experimentat-o, a fost o adevarata isprava. Multumesc, domnule prim presedinte”, a mai adaugat Voronin. 

Deputatul BCS a mai mentionat ca in ultimii ani a comunicat foarte des cu Mircea Snegur. 

„Mai ales dupa moartea prematura a iubitei si singurei sale sotii pe viata, Georgette. Da, era grav bolnav, dar se pare ca pentru el rana psihica de a-si lua ramas-bun de la o persoana draga era mult mai grava decat afectiunile fizice. L-am consolat cat am putut mai bine, poate pentru cateva momente ameliorand durerea pierderii lui. Dar astfel de leziuni sunt incurabile. Chiar vreau sa cred, Mircea, ca sufletele tale se vor intalni. Ca acolo, dincolo de limita pe care ai depasit-o, rasplata pentru o viata grea va fi Eternitatea plina de iubire”, a mai scris Voronin in mesajul sau. 

Primul presedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, s-a stins din viata la data de 13 septembrie. Acesta suferea de o boala incurabila. Presedintele Maia Sandu a declarat ziua de 16 septembrie, zi de doliu national.

Citeste si : Mesajul Maiei Sandu, dupa moartea lui Mircea Snegur: „A trait in vremuri istorice si a avut un rol esential in promovarea independentei, libertatii si suveranitatii Republicii Moldova” - FOTO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.