Vladimir Voronin spune ca functia de premier o sa revina democratilor. Acesta afirma ca Igor Dodon ar avea anumite beneficii, atunci cand voteaza legi impreuna cu PD. Seful statului nu a venit cu o reactie.

Publicat:15.05.2019, 16:55

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: "Daca Dodon benevol a spus ca cere functia de presedinte al parlamentului inseamna ca functia de prim-ministru o sa revina cui? Cine ghiceste din doua ori?Functia aceasta o sa revina democratilor. El poate sa aiba 22 de candidaturi, dar functia o sa revina democratilor. Aceasta poate sa fie o varianta. Poate sa fie si o formalizare, adica de a formaliza o coalitie, dar nu inteleg cum. Coalitia e mult mai subreda, decat pur si simplu o intelegere. La fiecare intelegere, Dodon, presedintele parlamentului iese cu beneficii. A votat pe Timofti a luat 3 milioane de euro, a votat legea despre modificarea sistemului de alegere in parlament si de a trece la sistemul mixt, a luat 5 milioane de euro."

-De la cine?

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: "De la cei care au fost cointeresati."

-De unde cunoasteti despre aceste sume?

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: "Pai, eu unde actitez? Nu in procuratura, in parlament si la toate aceste variante, el iesa cu beneficii. De unde are fundatia primei doamne bani? Voi de ce nu va interesati? Bugetul statului nu finanteaza. Inseamna ca asa."