Doi copii au ajuns la spital cu arsuri la maini dupa ce tatal lor a vrut sa le dea o lectie si le-a pus mainile la focul de la aragazul aprins.

Publicat:20.06.2019, 21:39

S-a intamplat acum doua zile in satul Morozeni din Orhei. Potrivit politieicei doi copii cu varstele de 9 si 7 ani au ajuns la spital cu arsuri de gradul II si III, unul la mana dreapta, iar altul la mana stanga, dupa ce tatal lor, in varsta de 32 de ani, le-ar fi expus mainile la focul de la aragazul aprins.

S-a intampalt dupa ce, ziua, individul i-a vzut pe copii ieșind dintr-o încăpere auxiliară din localitate din care ieșea fum.

Acesta a crezut că ei au dat foc și drept consecință va fi nevoit să achite despăgubirile. Prin urmare a decis să le dea o lecție si le-a spus ca îi va învăța cum să utilizeze corect chibriturile.

În casă, a dat drumul la aragaz și, pe rînd a luat mîinile minorilor și le-a expus la foc deschis.

Conform celor stabilite de polițiști, focul a fost aprins de un alt copil, iar cei doi din curiozitate au mers să vadă ce se întîmplă acolo

Referitor la incendiere, în IP Orhei nu este înregistrat un asemenea caz, spun oamenii legii.

Tatal de mic copil este cu dereglări psihice și este invalid de gradul III. In privința luii a fost emis ordin de restricție de urgență.

De asemenea, a fost solicitată intervenția comună a medicului de familie, asistentului social și a primarului din localitate Morozeni.

Barbatul a fost internat la Spitalul de psihiatrie Orhei unde se va afla sub supavegherea medicilor.

Minorii ce au avut de suferit de pe urma acțiunilor tatălui, în prezent sunt internați în Spitalul raional Orhei.

Cazul este monitorizat de către angajații poliției, iar la finisarea tratamentului celor doi, în baza fișelor medicale urmează să fie stabilită gravitatea leziunilor provocate.