Reteaua de restaurante "Andys Pizza" si "La Placinte" s-a ales cu dosar penal. Centrul Ancticoruptie a sechestrat din oficiile retelei 26 de saci cu bani, despre care afirma ca au fost tainuiti de fisc. Administratia retelei de restaurante nu a facut pana acum comentarii in acest caz.

Publicat:08.04.2010, 12:00

Ofiterii au sutras miercuri din oficiile celor doua retele 26 de saci cu bani cash. Nu se stie suma exacta, deoarece banii inca nu au fost numarati, dar ofiterii estimeaza ca este vorba de cel putin o jumatate de milion de lei. Centrul a facut verificarile suspectand evaziune fiscala.

Potrivit ofiterilor anticoruptie, chelnerii le dadeaua clientilor nota insotita cu bon fiscal doar ziua. Ofiterii mai spun ca atunci cand au inceput sa faca verificari, angajatii retelor au sters in mod intentionat baza de date din sistemul contabil.

Centrul Anticoruptie mai spune ca pe langa salariile oficiale, angajatii celor doua retele ar mai fi primit bani in plic. Ofiterii au deschis un dosar penal in acest caz. Daca vina va fi demonstrata, directorul si contabilul firmei risca amenda de pana la 60 de mii de lei sau cel mult trei ani de inchisoare.

Reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze acuzatiile. Anterior, se vehicula ca Oleg Voronin, fiul fostului presedinte, ar detine aceasta retea, lucru neconfirmat deocamdata de ofiteri. Reteaua cuprinde 16 pizzerii si 10 cafenele in toata tara, inclusiv in regiunea transnistreana.