De la masa de pomenire, la spital. 38 de oameni, printre care 7 copii, au fost internati, dupa ce au consumat bucate, pregatite intr-un local din Drochia. Cei de la Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor au prelevat probe si urmeaza sa stabileasca motivul intoxicatiilor.

Publicat:17.06.2019, 18:08

„- Am stat putin la masa. Nu am observat nimic, parca la prima vedere a fost tot gustos. Nu poti invinui pe nimeni. M-a prins a ameti capul.”

Bucatele au fost pregatite intr-o cafenea din Drochia, dupa care au fost duse la casa de cultura din satul Holosnita, din Soroca, unde a avut loc masa de pomenire. Oamenii spun ca mancarea parea proaspata. Primele simptome au aparut abia a doua zi. 

„- Am fost la praznic si cand am venit tot. Pe la ora 4, febra s-a ridicat si burta si picioarele, tot mi-o luat. A fost tare bine si cand colo uite cu ce s-a terminat. Fel de fel de mancaruri, de toate am gustat. Si straini de prin alte parti tot stau in spital, in Drochia, prin Tepilova. Doamne Fereste.”

38 de persoane, printre care 7 copii, au avut nevoie de ajutorul medicilor si au ajuns la spitalele din Drochia, Soroca si Floresti. 

Vladimir GUTU, SEFUL DIRECTIEI, CENTRUL DE SANATATE PUBLICA DIN SOROCA: „Starea bolnavilor este de gravitate medie. Toti au acuzat temperatura...dureri in epigastru. Starea pacientilor dupa acordarea ajutorului medical se imbunatateste.”

Intre timp, specialistii de la Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor au prelevat probe din produsele alimentare, pentru a depista cauza intoxicatiilor. Pana vor fi gata rezultatele, activitatea localului, unde au fost pregatite bucatele, a fost sistata. Deocamdata nu am reusit sa vorbim cu oamenii legii, ca sa vedem daca investigheaza acest caz.