Nu au apa in robinete, iar cea din fantani este murdara. Este situatia in care s-au pomenit localnicii din Lucaceni, Falesti, care deja de jumatate de an nu stiu cum sa solutioneze problema. Oamenii se plang ca in sat nu exista macar un magazin de unde sa cumpere o sticla cu apa.

Publicat:21.06.2019, 15:41

„Tocmai rosie si e toata cu viermi. Cum sa o bem?”

Au robinete in casa, dar ce folos, spun oamenii, daca din ele nu curge apa. Apeductul din localitate a fost inchis, pentru ca era avariat. In fantani apa e prea murdara, iar satenii spun ca nu o dau nici la animale. 

„Din fantani e imposibil sa bei, chiar si la vite nu poti da apa aceasta sa o beie.”

Localnicii din satul Lucaceni, Falesti dau vina pe primar de situatia creata, intrucat spun ca ar fi platit anterior pentru reparatia apeductului, lucru care nu s-ar mai fi intamplat.  

„Au spus ca nu o sa ne daie apa pana nu tragem contoare si nu platim. Dar pentru ce sa platim? Caci noi am facut singuri acolo si am muncit. Intrebati cat am platit si cat am muncit. Acest izvor l-am facut pe banii nostri, singuri.”

Primarul neaga acuzatiile aduse de sateni si spune ca problema ar consta in faptul ca nu toti vor sa-si puna contoare.  

Elena REVENCO, PRIMAR: „Deci, ei nu sunt contorizati, asta e unica problema pe care ii impiedica pe ei ca sa fie apa.”

O parte din apeduct a fost reparat, se apara primarul, care sustine ca sistemul functioneaza doar intr-o parte a satului. Banii au fost primiti printr-un grant castigat de la Guvern. Suma, insa, nu a fost suficienta pentru a solutiona problema tuturor satenilor. 

Elena REVENCO, PRIMAR: „Cum oamenii au pus contoare, sunt responsabili, merge apa, ca nu curge apa si sunt contorizati. Noi suma de 163 de mii am valorificat-o. S-a facut traseul. Acum ne mai trebuie 550 de mii ca sa finisam tot traseul.”