O femeie trebuie sa fie frumoasa oricand si oriunde. De aceasta regula se conduc multe tinere, care, inainte de a merge la cimitire, au trecut pe la saloanele de frumusete. Totusi, majoritatea dintre ele spun ca Pastele Blajinilor este o sarbatoare religioasa, asa ca nu vor face exces de makeup sau coafuri extravagante.

Publicat:04.05.2019, 16:15

Victoria a stat mai bine de trei ore la salon pentru a-si aranja parul.

„Mai multe proceduri au fost facute de fapt, la inceput tonarea parului, dupa care vopsirea facem o schimbare de look.”

Femeia spune ca de Pastele Blajinilor va merge la Ungheni, acolo unde sunt toate rudele sale.

„Trebuie sa fim naturale si aranjate pentru ca mergem sa-i pomenim pe cei care sunt intr-o lume mai buna. Atunci cand mergem la Pastele Blajinilor nu cred ca este necesar sa punem pe noi extrem de mult make-up.”  

Iar pe Adriana am surprins-o in momentul in care isi facea manichiura. A ales o culoare pala si spune ca va mai trece prin mainile altor mesteri din salon. 

„Consider ca trebuie sa fie mult mai discrete aparitiile femeilor la astfel de sarbatori, pentru ca sunt sarbatori crestine. O femeie ingrijita nu este un exces, vorbim de exces cand alegem culori stridente si coafuri mult prea extravagante.” 

Mesterii spun ca unele femei nu prea tin cont de ce sarbatoare este in calendar, dar si de anotimp atunci cand vine vorba de culorile pentru manichiura. 

Tatiana RALIVA, MANICHIURISTA: „In general, fetele fac alungire sau acoperire cu shellac. Acum, ele aleg culori mai aprinse, de exemplu rosu, portocaliu sau galben.” 

Administratoarea salonului ne-a spus ca in aceasta saptamana fluxul de cliente a crescut considerabil. 

Adriana LUCI, ADMINISTRATOARE: „Mentionam faptul ca multe cliente de peste hotare au facut rezervare preventiva – trei saptamani sau patru saptamani. Si de regula o clienta beneficiaza de mai multe proceduri in aceeasi zi.” 

Pastele Blajinilor este sarbatorit duminica si luni.