Oamenii care au apartamente in cealalta jumatate din blocul de la Otaci care s-a prabusit acum patru zile cer ajutoare de la guvern. Acestia spun ca desi locuintele lor au ramas intregi, ei se tem sa revina acolo. Intre timp, salvatorii anunta ca in zilele urmatoare se vor apuca sa demoleze ceea ce a mai ramas din portiunea afecatata a cladirii.

Publicat:23.06.2019, 18:39

Sinistratii din blocul avariat s-au adunat astazi in curtea acestuia pentru a cere ajutor de la guvern. 

“Noi locuim la etajul sase, tata cand a intrat in prima zi in apartament pentru zece minute ca sa ia doar ce era mai important, a reusit sa deschida usa. Iar in urmatoarea zi peste ea deja erau cazute daramaturi si noi nu o mai putem deschide.” 

Femeia care locuieste in cealalta jumatate a blocului, care a ramas intreaga, spune ca autoritatile locale incearca sa o convinga ca poate sa revina acasa. 

“Noua ne spun sa ne intoarcem in aceasta casa. Si in privinta ajutorului, peste tot spun ca noi am fost ajutati, dar de fapt abia a treia zi ni s-a adus aici un cort, pana acum ne-am ars la soare. Nici macar apa nu ne dau.” 

Oamenii isi aduc aminte cu groaza de momentul in care s-a prabusit jumatate de cladire. Acestia spun ca desi bucata lor de casa nu a fost facuta una cu pamantul, ei se tem sa locuiasca acolo. 

“Eu am deschis fereastra ma uit ca la etajul patru se farima tencuiala si in cateva secunde, in ochii mei o crapatura se ducea pana la primul etaj.”

Pana vor primi ajutor din partea statului, sinistratii se adapotesc pe unde apuca.

“Eu am fost la o femeie, am rugat-o si ea m-a primit. Si o nepoata am si mananc pe unde apuc.”

“Noi din prima zi inoptam la scoala.”

Intre timp pompierii spun ca maine la fata locului vor fi aduse autospecialele, iar ulterior se va decide cand va incepe demolarea blocului. Cladirea cu noua etaje de la Otaci s-a prabusit acum patru zile. Ulterior seful statului a anuntat ca locatarii acelui bloc ar urma sa primeasca bani pentru a cumpara alte locuinte.