Pompieri de la patru posturi din trei raioane au intervenit sa stinga un incendiu in satul Siscani. Asta pentru ca la cea mai apropiata statie, cea din Leuseni, in care s-au investit milioane de lei anul trecut, nu erau suficiente autospeciale, ne-au explicat salvatorii. Flacarile au distrus in totalitate casa unei familii.

Publicat:25.04.2019, 17:32

Incendiul a izbucnit in jurul orei unu. Proprietarii erau acasa si dormeau cand au simtit miros de fum, asa ca imediat au iesit afara si au strigat dupa ajutor. Socati de cele intamplate, cei doi soti au refuzat sa vobeasca in fata camerei. Vecinii ne-au spus ca pompierii au fost chemati imediat, iar intre timp ei au tabarat sa stinga focul cu caldarile. 

Dar tot ce faceau era in zadar. Din cauza ca in sat a fost deconectat curentul electric, in urma incendiului, oamenii nu au putut sa pompeze apa din fantani. 

Pompierii spun ca apelul a fost înregistrat la ora unu noaptea, iar primele doua autospeciale au ajuns în 20 de minute. O echipa a venit din raionul Nisporeni, iar cea de-a doua de la cea mai apropiata stație, cea din Leuseni. Pentru ca salvatorii nu puteau potoli flacarile, si-au chemat in ajutor colegii. Asa ca peste un timp, a venit o autospeciala din raionul Ungheni, iar alta de la Centrul Republican de Interventie Operativa din Chisinau. Asta in contextul in care la Leuseni, post deschis anul trecut cu trei milioane de lei din bugetul public, mai era o autospeciala libera, dar nu a fost folosita.

Liliana PUSCASU, PURTATOR DE CUVANT DSE: „De ce nu au intervenit ambele masini de la Leuseni ? Potrivit protocolului a fost necesara o masina de la Nisporeni si o masina din localitatea apropiata, iar o alta masina a ramas de rezerva.”

Pompierii au reusit sa opreasca flacarile abia dupa sase ore.

Pompierii nu ne-au putut spune deocamdata de la ce a pornit incendiul, proprietarii casei, insa, cred ca ar fi din cauza sobei.